Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Favoriet in Kroatië: Tatinja

Favoriet in Kroatie - TatinjaKroatië is een land met heel veel duiklocaties. Geen wonder met zo’n lange kustlijn. In deze rubriek vertellen duikers wat hun favoriete locatie is. Voor Ton en Tineke Cammann is dat Tatinja. Waarom?

Ton en Tineke Cammann hebben een eigen duikwinkel in Tilburg, maar ook in Kroatië. Hun favoriete Kroatische duiklocatie is te vinden bij het dorpje Povlja.

Vanuit Split het 45 minuten met de ferry en je bent op Brac, het grootste eiland van Kroatië. Vervolgens rijd je nog 40 minuten naar Povlja, een van de kleinste dorpjes op het
eiland. Voor massatoerisme is hier geen plek. Authentiek genieten in een pittoresk dorpje waar
gemoedelijkheid en knusheid de boventoon voeren.

«Wij hebben hier heel veel favoriete duikstekken, die behalve dan het redelijke bekende huisrif Ticjj Rat allemaal op vanaf zo’n 15 minuten varen liggen. Speciaal is zeker de duikplek Tatinja, die door ons is omgedoopt tot ‘de kathedraal’. Deze plek, slechts 20 minuten varen, doet zijn naam eer aan, het zijn twee mooie overhangen als gewelven, die beginnen op 23 meter. De maximale diepte is  38 meter. Prachtig begroeide koepels met in elk gaatje wel een kreeft, vis of ander leven. Regelmatig worden hier hondshaaitjes, murenes, octopus en langoesten gespot. Geen duik voor beginners – je moet minimaal in het bezit zijn van je Advanced Open Water of 2* brevet.»

Foto: Rutger Geerling

Heb jij ook een favoriete duiklocatie in Kroatië? Deel het met ons als Duikreporter! Een verhaaltje, een foto en/of een filmpje – jij kiest hoe je Kroatië -ook op deze speciale Kroatië-pagina- laat zien.

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *