Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Reizen

Favoriet in Kroatië: Blue Hole – Korčula

Fotograaf Rutger Geerling is verliefd op Kroatië. Boven water, onder water, het is allemaal even mooi. Wij vroegen hem naar zijn favoriet.

«Mensen die mij al wat langer volgen weten niet beter dan dat Kroatië tot de top van mijn favoriete bestemmingen hoort. Niet voor niets want het land grossiert in Unesco werelderfgoed op het gebied van stedelijk- en natuurschoon. Wat minder mensen weten is dat het er ook onder water meer dan uitstekend duiken is. Toegegeven, je moet de iets lagere temperaturen voor lief nemen maar dan heb je ook wat.

Zoals op het eiland Korčula, op een uur varen van Split. Het is misschien wel één van de beste duikeilanden in de regio waar de allermooiste duikstek toch wel de “Blue Hole” is. Voorafgegaan door een haast eindeloze wand volop kleurrijk koraal en spectaculair rode en ongerepte gorgonen is vooral het einde van de zwem het echte toetje. Een ondiep maar enorm grottenstelsel ligt hier te wachten op je aan het einde van je duik. Vooral de bizarre lichtinvallen door grote gaten in de grot er boven maken dit een sprookje om in te duiken en een natte droom voor fotografen.»

_MG_8500-1920px-logo_MG_8549-1920px-logo

Heb jij ook een favoriete duiklocatie in Kroatië? Deel het met ons als Duikreporter! Een verhaaltje, een foto en/of een filmpje – jij kiest hoe je Kroatië -ook op deze speciale Kroatië-pagina- laat zien.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief