Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Expeditie Noordzee: de trailer

Begin september vond Expeditie Noordzee plaats, een ontdekkingstocht over en door de Noordzee. Kijk nu de trailer!

Van 4 tot en met 13 september 2014 ging Stichting Duik de Noordzee schoon weer op expeditie op de Noordzee. Er werd gedoken in vier beoogde beschermde natuurgebieden. Via de Oestergronden en het Friese Front voeren ze naar de Doggersbank (ook het Engelse deel). Terug over de Klaverbank. De duikers van Stichting Duik de Noordzee schoon doken hier op nieuwe wrakken en andere biologische en cultuurhistorische hot spots in belangrijke gebieden duiken. Het Wereld Natuur Fonds en Vroege Vogels TV hadden zich ook bij de expeditie aangesloten om de beoogde beschermde gebieden beter in kaart te brengen, onder de aandacht te brengen bij het Nederlandse publiek, beschermingsmaatregelen te treffen voor het gebied en proefprojecten te starten voor herstel van schelpenbanken en wrakken met een relatief hoge ecologische waarde te beschermen.

Ook van andere organisaties stapten er deelnemers op – biologen van Bureau Waardenburg, NIOZ, Stichting ANEMOON, GiMarRs en IMARES deden onderzoek op de wrakken. In samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed hebben vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon de cultuurhistorische waarde van de wrakken in kaart gebracht. En natuurlijk zijn er zoals altijd weer veel netten geborgen.

Tijdens de Expeditie hielden de deelnemers een blog bij. Je kunt ze lezen via deze link of door op de afzonderlijke blogs in de rechterkolom te klikken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief