Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Papoea Nieuw Guinea – voor de avontuurlijke duiker

Een wereld waar men nauwelijks westerlingen ziet. Een wereld die zowel boven als onder water verrast en fascineert. Reis met EWDR naar Papoea Nieuw Guinea.

Als je vanuit Australië de Koraalzee over vaart (of vliegt), kom je terecht in een wereld waar de tijd stil heeft gestaan. Een wereld waar ze meer dan 800 verschillende talen (niet dialecten) spreken. Een wereld waar veel mensen nog nooit een computer hebben gezien. Waar ze brood maken van meel uit een boomstam en waar duurzaam vissen altijd al normaal is geweest. Waar de mensheid nog niet alles bebouwd heeft en waar nog veel zelfs niet ontdekt is. Dit ongerepte paradijs heet Papoea Nieuw Guinea en duikreisbureau Eigen Wijze Duik Reizen neemt je graag mee in deze bijzondere onderwaterwereld.

Ontdek een wereld die nog bijna geen westerling gezien heeft

Jaarlijks reizen er slechts een handje vol toeristen naar Papoea Nieuw Guinea. Gek eigenlijk dat het er zo weinig zijn, want het is er bijna altijd mooi weer, het is goed bereikbaar en de natuur is er fantastisch. De duikomstandigheden zijn vaak ook erg gunstig; tussen de 28C en 31C onderwater, behoorlijk goed zicht van zo’n 20m + en een grote variatie aan rif en wrakduiken. Zeepaardjes, zeeschildpadden, naaktslakken, hamerhaaien en dolfijnen zwemmen allemaal voorbij. Zelfs orka’s worden af en toe gespot. De slogan van Papoea Nieuw Guinea is niet voor niks “Expect the unexpected”.

Accommodaties in Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea zit in de lift, er komen steeds meer toeristische accommodaties bij en ook het aanbod aan vluchten breidt zich uit. Nederlanders kunnen hun visum gewoon op de luchthaven krijgen (gratis) en er zijn veel verblijfsmogelijkheden. Het is op te delen in 3 categorieën:  duikresorts, liveaboards en privé duikeilanden. Voor ieder wat wils en uiteraard is het mogelijk verschillende locaties te combineren. EWDR kent inmiddels Papoea Nieuw Guinea persoonlijk erg goed, want verschillende medewerkers zijn er zelf geweest. Zo was Rianne er een aantal maanden geleden nog om kennis te maken met nieuwe dive-resorts. Naar aanleiding van dit bezoek is het aanbod Papoea Nieuw Guinea reizen dan ook weer uitgebreid. Nieuwe spelers op de duikmarkt zijn o.a. het volledig opnieuw opgebouwde 5-sterren resort Loloata Island (privé eiland) én de luxeuze liveaboard de MV Oceania.

Tip van Rianne: Rabaul-Kokopo dive in New Britain, wrakken uit de Tweede Wereldoorlog, makkelijke rifduiken én zwemmen met 200+ dolfijnen (elke ochtend!!)


Bekijk de nieuwste Papoea Nieuw Guinea Vlog – MV Oceania

Een week lang ging Rianne op pad op de nieuwe luxe liveaboard de MV Oceania. Dit is het zusterschip van de beroemde MV Febrina. Beide liveaboards vertrekken meestal vanuit het Walindi Plantation Resort in de provincie New Britain. Walindi bereik je eenvoudig via een rechtstreekse vlucht vanuit de hoofdstad Port Moresby. Goed te doen dus!


Kom 5 oktober langs op het Dive Event van Lucas Divestore en EWDR

Wil je meer te weten komen over Papoea Nieuw Guinea? Zowel Arjan Gunnink, eigenaar van EWDR als Rianne Poessé, de Dutch Mermaid, is inmiddels meerdere keren in Papoea Nieuw Guinea gewees. Ze vertellen je er graag over tijdens het Dive Event bij Lucas Divestore.

Voor het volledige programma van het Dive Event kun je terecht op de website van EWDR.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief