Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Even voorstellen: Karen Michiels – WK 2021

Van 4 tot en met 9 oktober vindt op Madeira het WK Onderwaterfotografie en -film plaats. Wij stellen de deelnemers en assistenten aan je voor.

Voor zowel Nederland als België doen twee onderwaterfotografen en één onderwaterfilmer mee, die allemaal weer een eigen assistent /model meenemen.

Karen Michiels is de assistent van filmer Gery Beeckmans, die namens België meedoet aan het WK.

Je assisteert ook dit WK filmer Gery Beeckmans. Wat maakt jullie samenwerking zo leuk?

“Toen Gery me in de loop van 2018 de vraag stelde om zijn model te zijn op het WK in 2019 had ik amper 30 duiken om mijn teller. Dat getuigt van heel wat lef, durf en vertrouwen om letterlijk met mij in zee te gaan… En dat typeert hem wel, hij is niet verlegen om een uitdaging en met een doel voor ogen is hij niet meer te stoppen. Ik heb dan ook heel veel van hem geleerd de afgelopen jaren en ben hem daarvoor dan ook uitzonderlijk dankbaar.

Ook sta ik altijd versteld van de beelden die hij uit zijn camera kan toveren. Hij kan uit een duik in de meest grijze soep beelden maken alsof ze in tropisch water zijn geschoten…”

Wat verwacht je van het WK en het duiken op Madeira?

“Gezien het ons 2e WK samen is en we ondertussen goed ingespeeld zijn op elkaar, hoop ik dat we beter kunnen doen dan in Tenerife in 2019. De concurrentie is nog wat groter, dus dat maakt het extra uitdagend.
Ook ben ik zelf benieuwd naar het nieuwe onderdeel, de ongemonteerde kortfilm.
Wat het onderwaterleven betreft zal het op Porto Santo vergelijkbaar zijn met Tenerife. Hoewel ik hoop om wat groter leven te treffen gezien we verder in de oceaan zitten.”

Wat is je mooiste duik ooit in België of Nederland?

“Uiteraard moet ik hier kiezen voor de Ekerse putten, gelegen in mijn geboortedorp. Als kind liep ik hier al rondjes met de atletiekclub. Sinds een paar jaar duik ik hier dus zelf regelmatig maar de mooiste was zonder twijfel vorig jaar toen er zich tijdens de lockdown door de warmte en de weelderige plantengroei een ware grot vormde, wat uiteraard zeer mooie en zelfs sprookjesachtige beelden opleverde.”

Wat is je mooiste duik ooit buiten Nederland?

“Veel duiken in het buitenland heb ik jammer genoeg nog niet kunnen doen. Met een gezin, jonge kinderen en een fulltime job in de verpleging is dat niet altijd evident. Toch had ik 2 jaar geleden de kans om samen met mijn partner een liveaboard te toen op de Rode Zee. Wat een geweldige ervaring was dat! Met als uitschieter een duik op Elphinstone tussen de Oceanic whitetip haaien. Een onvergetelijke ervaring!”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief