Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

EUF introduceert de Lavanchy Award

De European Underwater Federation (EUF) gaat jaarlijks de Lavanchy Award toekennen aan een persoon die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de duikgemeenschap in Europa. Op BOOT 2017 zal de prijs voor het eerst worden uitgereikt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jack Lavanchy

De prijs is vernoemd naar en een eerbetoon aan duikpionier Jack Lavanchy, die bij leven ook erevoorzitter van de European Underwater Federation was en belangrijk werk heeft verricht voor de aanvankelijke ontwikkeling en groei van de sector van het recreatief duiken in Europa. De rode draad in Jacks leven was dat hij onvermoeibaar was in zijn streven om de diverse spelers binnen de Europese duikbranche met elkaar te laten samenwerken ten gunste van de sport en duikers.

De Lavanchy Award zal jaarlijks worden toegekend aan iemand die een belangrijke en duurzame bijdrage heeft geleverd aan een verantwoorde ontwikkeling van de duikgemeenschap in Europa. De prijs wordt uitgereikt tijdens de BOOT Show in Düsseldorf in januari. Nominaties kunnen tot en met 15 november van het voorafgaande jaar worden ingezonden aan de secretaris van de EUF op secgen@euf.eu.
Klik hier voor het formulier.

De criteria zijn
De persoon moet een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Europese community van recreatief duiken.
De acties van de genomineerde moeten de samenwerking binnen de community hebben bevorderd, met als rode draad de bereidheid om de sport weer een stap vooruit te helpen.
De genomineerde kan professioneel of op vrijwillige basis in de duikindustrie actief zijn (geweest).
De prijs wordt in het algemeen aan één persoon uitgereikt, maar in uitzonderingsgevallen ook aan een klein team dat consistent heeft samengewerkt in het belang van de sector van het recreatieve duiken.
De genomineerde kan geen organisatie of onderneming zijn.
De genomineerde leeft of is bij uitzondering recent overleden.
De genomineerde kan elke nationaliteit, leeftijd of geslacht hebben.
De kandidaten worden eerst op geschiktheid gescreend door het bestuur van de EUF, waarna de leden van de EUF kunnen stemmen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief