Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ester van den Doel – De eerste mooie lentedag

Locatie   Dreischor Parking

Duikreporter Ester greep vorige week de eerste lentedag aan om te gaan duiken. Voorjaarskriebels!

De weerberichten voor dit weekend zien er goed uit en we willen dan ook graag gaan duiken; zondag wordt de mooiste dag zeggen ze dus zaterdag alle spullen klaarzetten en alvast mijn camera in orde maken. Ik wil nog een keer aandacht aan mijn Aquashot’huiswerk’ besteden dus de macro lens gaat er op. Ondertussen krijg ik een berichtje van een van mijn buddy’s met de vraag of we gaan duiken en waar. We spreken af hoe laat we er zijn en ik maak de rest van mijn spullen in orde zodat we zondag niet voor verrassingen komen te staan.

Als ik opsta zie ik inderdaad de zon schijnen en ik geniet van de zonnestralen die naar binnen vallen. Na ontbijt en koffie laden we de auto in en gaan op pad. Ik wil mijn fles nog even afvullen want daar red ik het niet mee na de duik van vorige week; gelukkig staat er bij Dreischor een automaat dus we hoeven geen omweg te maken. Als we bij de duikstek aankomen zien we dat meer mensen de lente in hun bol hebben en al in het water liggen of bezig zijn met de voorbereidingen. We zijn goed op tijd en ik kijk even over de dijk naar het water, dat ligt er kalm bij, lekker! Nadat ik mijn fles afgevuld heb, ga ik vast mijn set in elkaar zetten. Een bekende komt net het water uit dus we nemen even de tijd om bij te praten. Dat is voor mij ook een van de leuke dingen van duiken in Zeeland, veel duikers kennen elkaar en de gezelligheid hoort voor mij bij het duiken. Ondertussen is ook Frank gearriveerd en we nemen de tijd om bij te praten en op het gemak onze spullen aan te trekken. Na de onvermijdelijke klim over de dijk komen we op de steiger aan waar net een paar duikers het water in gaan die hier met een grotere groep zijn. Wij trekken ieder ons eigen plan en geven wel aan wat het idee is om te gaan doen. De meeste fotografen zijn toch het liefst alleen tijdens het maken van foto’s.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik zie een aantal duikers richting reefballs en links van de steiger gaan maar dat is niet mijn doel voor vandaag, aangezien ik voor mijn ‘huiswerk’ op zoek ben naar mooie schelpdieren wil ik eens kijken bij een begroeid stuk metaal. Ik vind de randjes van oesters erg mooi en heb daar al regelmatig tijd aan besteed maar nu wil ik eens kijken of ik iets met de andere bekende tweekleppige kan, de mossel, omdat ik hier zeker geen wijde mantel ga vinden. We duiken onder en zwemmen op ons doel af. Ik ga op zoek naar een mooi mossel exemplaar en zie er genoeg! Tijd om aan de slag te gaan; mijn buddy blijft in de buurt en scharrelt rond op zoek naar iets leuks; krabbetjes schieten verschrikt weg in zijn lamplicht. Af en toe verdwijnt hij voor een rondje en komt dan ineens weer opduiken. Ik schiet een aantal plaatjes en probeer een originele invalshoek te vinden; valt nog niet mee bij een schelpdier! Maar na een dik half uur heb ik een aardige verzameling foto’s gemaakt en terwijl ik kijk of er iets tussenzit zie ik wel wat voor mijn doel. Ik neem nog een paar foto’s om wat dingen uit te proberen. Mijn buddy verschijnt ook weer en we gebaren naar elkaar. Tijd om terug te gaan? Ja, ik vind het prima, kijk op mijn computer en zie dat we er al weer bijna 3 kwartier in liggen. Ik heb ook wel zin in wat te drinken dus we zwemmen op ons gemak terug naar de steiger en klimmen er weer uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terug bij de auto blijkt er nog een goede bekende gearriveerd te zijn die we al lang niet gesproken hebben; heerlijk dit soort dagen! We doen onze sets af, kletsen ondertussen vrolijk verder terwijl anderen zich weer klaarmaken om het water in te gaan. Nadat het nodige opgeruimd is, gaan we met zijn drieën zitten voor koffie en een koek. We komen er achter dat het weer tijd wordt om de campingstoeltjes te voorschijn te halen en weer standaard mee te nemen; nu zitten we zonder. Maar niet getreurd, een geleende stoel en 2 duikflessen om op te zitten, we vinden wel een oplossing. Na een poosje, als het warme water voor thee en koffie en de koek op gaan we weer richting huis om de duikspullen te spoelen en te kijken wat er van de foto’s geworden is. Het was in ieder geval een heerlijke lentedag en mooi voor een duik! Ik heb genoten van deze dag en kijk uit naar de volgende…

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief