Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Erik Huigen – PADI specialty Wreck Detective beleeft première

Op zaterdag 4 juni 2016 beleefde de PADI Distinctive specialty Wreck Detective zijn premières. De specialty op het gebied van onderwaterarcheologie werd ontwikkeld door de Engelse Nautical Archaeological Society (NAS).


Datum:  4 juni 2016
Duiklocatie: Oostvoorne, Baardmannetje

duikreport-call-to-action-350x85

De Wreck Detective specialty werd door de NAS ontwikkeld om duikers op een verantwoorde manier kennis te laten maken met onderwaterarcheologie. De specialty gaat in op de mogelijkheden en onmogelijkheden van wrak onderzoek en behandelt ondermeer: onderwater archeologie, constructies en kenmerkende elementen van schepen, methoden en technieken voor het onderzoeken en in kaart brengen van wrakken, de regelgeving en een concrete case study. De cursusduur was één dag, waarin er twee buitenwaterduiken gemaakt werden.

IMG_6341-36809 OVM2-SteamEngine-36809

De case study in deze eerste cursus was het wrak van de “Archimedes” in het Oostvoornse Meer. In twee buitenwaterduiken werd de theorie in praktijk gebracht. De “Archimedes” – die overigens de Archimedes niet blijkt te zijn – werd geschetst, uitgemeten, met het programma Site Recorder in kaart gebracht en met mozaiekfoto’s vastgelegd.

De reacties van de cursisten op de première waren lovend: “erg goed dat er zoveel aspecten aan bod kwamen”, ”de oefeningen onder water waren ook erg leuk en leerzaam. Dus een zeer geslaagde dag”, “De plek is erg leuk omdat hij “echt” was en je het gevoel kreeg een bijdrage te kunnen leveren” en tenslotte “de uitleg en begeleiding was prima: rustig, overzichtelijk en enthousiasmerend”.

In september 2016 doen we weer een PADI Wreck Detective specialty bij Discovery Divers!

IMG_6334-36809  ArchimedesSiteRecorder-36809

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief