Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Erik de Boer – Kempervennen

Een paar jaar geleden was hij er ook al eens. Toen had hij het idee, dat als de meervallen zich niet laten zien, er verder niet veel  was. Duikreporter Erik de Boer gaat opnieuw naar de Kempervennen. Gaat hij zijn mening herzien?


Datum:  28 augustus 2016
Duiklocatie: Kempervennen

duikreport-call-to-action-350x85

Herinnering van een duikdagje daar (juni 2014) was dat er verder niet zo veel te beleven was. Deze keer was er echter meer te zien.

Afgelopen zondag ging ik op uitnodiging van Philip Aerdts en nog een aantal duikers van  vereniging ’t Piepke weer op weg naar de Kempervennen.

De meervallen waren schuwer dan de vorige keer. Toen kon ik ze rustig fotograferen en trokken ze zich weinig van mij en andere duikers aan. Nu echter kwamen wij (Philip en ik) bij mama aan, we konden nog net een paar foto’s maken allebei en weg was zij.

foto-1_Erik_de_Boer

foto-2_Erik_de_boer

Dan maar verder zoeken naar andere leuke dingen! In de briefing werd nog verteld over Karpers. De duiken in 2014 heb ik buiten de meervallen niets anders gezien. Nu wel gelukkig, wellicht ligt dat aan de tijd van het jaar. Ik zag Karpers en Baarzen en door anderen werd ook nog snoek gezien.

foto-3_erik_de_boer

foto-4_Erik_de_Boer

Indruk na deze duiken : ja, gelukkig is er ook meer te zien daar, baars, karper, snoek en diverse takkenbossen waar ook meervallen in verscholen liggen, wrakjes, buizen en voldoende om te zien.

foto-5_Erik_de_Boer

Deze “objecten” zijn niet mijn eerste interesse maar dat is natuurlijk erg persoonlijk.

Met dank aan duikvereniging ’t Piepke en Philips Aerdts voor de uitnodiging.

foto-6_Erik_den_BoerDuikinfo

Duik 1 65 minuten max diepte 9 meter

Duik 2 70 minuten max diepte 6 meter

buddy voor beide duiken Philip Aerts

Watertemperatuur zo’n 23 graden op 2 meter

Zicht ondiep stoffig, dieper als een meter of 2 goed.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief