Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Eric van Andel – Marsa Alam – Ohne Ende (deel 4)

Er zit verbetering in het weer, dat wil zeggen: de wind wordt langzaam minder maar nog niet genoeg voor een duik op het huisrif. Zal het er nog van komen tijdens deze vakantie?


Datum 13 september t/m 27 september 2012
Locatie Marsa Alam, Beach Safari.

duikreport-call-to-action-350x85

PART 4 – 25 september

Sommige mensen doen er een spreekwoordelijke moord voor maar… dan maar weer even zeepaardjes kijken.

We hadden er weer 4 stuks en natuurlijk de gebruikelijke schildpadden. Een snel ontbijt en dan op naar Marsa Murene, een –voor mij nieuwe- locatie ongeveer 25 kilometer naar het noorden. Ook weer een kleine baai met een noord- en een zuidrif. Navigeren die je hier met je ogen dicht en 2 vingers in je neus (als dat zou kunnen met een duikmasker).

Heel mooi koraal maar verder niet al te veel bijzonder onderwaterleven. Deze dag toch 4 uur en 10 minuten gedoken tijdens de 3 duiken. Het plan voor morgen is om weer 2 duiken voor het ontbijt te doen en nog 2 na het ontbijt. De lunch laten we dan voor wat het is en willen dan redelijk op tijd het avondeten nuttigen. De staf van het kamp is op het moment hard bezig aangezien er morgen een groep van 16 Nederlanders komt en nog 3 Oostenrijkers. Een dergelijke invasie lijkt nogal wat voeten in aarde te hebben. De Oostenrijkers ken ik nog van 2 jaar geleden, jammer dat ik met hen geen duiken meer kan maken. De zon gaat nu langzaam onder en ik zit hier nog lekker in mijn korte broek op mijn terrasje dus ik mag eigenlijk helemaal nergens over klagen. Zo maar eens naar de koelkast lopen voor een lekker deco-biertje. Morgen de laatste duikdag.

26 september

De laatste duikdag zit er op. Eerst 2 duiken bij Gebel Rosas waar we de gebruikelijke adelaarsroggen hebben gezien. Tja, een mens raakt snel verwend! Om 10:45 zaten we aan het ontbijt wat ze op verzoek wat uitgebreid hebben. Voldoende pannenkoeken, gebakken eieren, brood en flink wat groenvoer. De laatste 2 duiken van deze vakantie hebben we gemaakt bij Kilo Tamania. We kwamen daar een flinke Remora tegen, helaas geen bijbehorende haai gezien. Op de grasvlakte kwamen we ook daar, tot onze verbazing, nog 2 zeepaardjes tegen. Als afsluiter sla je dat natuurlijk niet af!

Als je goed hebt meegeteld weet je het natuurlijk al maar voor de zekerheid: in totaal 41 duiken gemaakt, waarbij ik 51 uur en 26 minuten onder water ben geweest bij een watertemperatuur van 29 a 30 graden. De vorige jaren heb ik ook nog wel eens een aantal nachtduiken hier gemaakt maar op de een of andere manier kwam het er dit jaar niet van, of zou het te maken hebben met de wat langere duiktijden in de laatste helft van de vakantie? De rest van de statistieken zal ik jullie besparen.

Morgen wordt een lange dag, ik wordt pas om 17:00 weggebracht naar het vliegveld dus zal de hele dag duikers zien gaan en weer terugkomen, dat zal best wel weer moeilijk zijn.

27 september

De Oostenrijkers zijn gisteravond aangekomen en het werd nog laat en gezellig in het kamp. Ik wilde daarom een beetje uitslapen, en dat is redelijk gelukt. Eerst een sms gestuurd naar mijn dochter die vandaag haar verjaardag viert in Hurghada en dan maar alvast de duikspullen en het grootste deel van de cameraset inpakken. En als iedereen het kamp heeft verlaten, om te gaan duiken, wat foto’s maken van het kamp en omgeving. Wat duurt zo een dag wachten lang zeg maar dan eindelijk stipt om 17:00 komt Ahmed met zijn taxi voorrijden om me naar het vliegveld te brengen. Ruimschoots op tijd ben ik op Marsa Alam International Airport. Ik kan ook gelijk al inchecken en ditmaal eens een keer zonder gezeik met betrekking tot het gewicht van de handbagage of de 2 andere koffers. Dat heeft me dan wel 110 Euro gekost bij het boeken van de vlucht maar daar krijg je dan ook wat voor: 26 kilo normale bagage en 10 kilo handbagage. Dit laatste is wel erg prettig want zo kan ik mijn fotospullen bij me houden en hoeft dit niet met de ruimbagage mee met alle kans op verlies/schade. Nu nog maar hopen dat de vlucht een beetje op tijd is. Het zal een lange nacht worden.


28 september

Weer thuis om 03:00. De vlucht verliep soepel, we waren een kwartier eerder op Schiphol dan gepland terwijl Transvertragia niet bekend staat om zijn stiptheid. Ik hoop verder dat ik een beeld heb kunnen geven van mijn vakantie en de dingen die ik zoal gezien en meegemaakt heb. Mocht iemand meer willen weten neem dan gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief