Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – En alweer geen zeepaardje gevonden

Het zeepaardje houdt de gemoederen bezig. De camouflage van het beestje is zo ontzettend goed, dat het zelfs met een goede routebeschrijving lastig te vinden kan zijn. John Landa gaat weer op zoek.

Duik 892, Donderdag 07-09-2017, Anna Jacobapolder, Oosterschelde. En dan denk je dat het zeepaardje weg is omdat wij hem niet hebben gevonden tijdens de laatste duik op maandag, maar wat blijkt de volgende dag waren er weer duikers waren die het zeepaardje hebben gevonden en hadden gefotografeerd.

3-J9070050-55121

Ik besluit op vrijdagavond toch nog maar een poging te wagen om het zeepaardje te gaan zoeken. Ik ga te water via de aanlegsteiger en zwem rond het piertje en ik kom precies op de stek uit waar het zeepaardje zou moeten zitten en dat is wel te zien ook overal zie ik in het zand sporen van vinnen ik zitdus gewoon op de goede spot. Ik tuur de touwen af of ik eventueel het zeepaardje kan spotten maar ik vind helemaal niks.

2-J9070026-55121

Nou echt niks is ook niet waar rond het touw was het een groot festijn van levende organisme de tig zeenaalden, prachtige pitvissen en een paar sepiaatjes die dreigend met hun tentakels zich van mij afkeerde. Dan nog de honderden hooiwagekrabben die overal op en aan zaten, de meeste bekleed met van alles en nog wat en de tig grondels die overal lagen op de bodem maar helaas geen zeepaardje. Ik heb gezocht in de oestereilandjes die een paar meter van het touw uit de bodem omhoog steken maar geen zeepaardje te zien.

1-J9070054-55121

Dan kom ik nog een buddypaar tegen die ook driftig aan het zoeken waren maar deze hadden ook niks gevonden hoorde ik na de duik. Ik geef het op en zwem richting het aanlegsteigertje en ik ga er uit. Boven aan de dijk kom ik nog bekende tegen die vertellen je dan doodleuk dat ze maandag avond 2 zeepaardjes hadden gevonden op de plek waar we s,ochtends hebben gezocht, dat is flink balen volgende keer beter.Ik ben ongeveer 78 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 19:00 te water gegaan, de water temperatuur was 20 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max. 7,3 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief