Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ellen Kop – Leaves are falling…

Duikreporter Ellen Kop
Uit
Delfgauw
Datum Najaar: november 2012
Locatie Grevelingen

profielfoto… and underwater a world full of glitter like butterflies.

Het is nog maar net november. Boven water zijn de bomen reeds rijk gekleurd en na de eerste najaarsbuien ook al in de rui. Om zich te gaan hullen in een winterkleed: een stam met kale takken.

Boven water een temperatuur van gemiddeld 9 a 10 graden. Onder water hetzelfde. Het zicht zowel in de Oosterschelde en de Grevelingen was minstens 6 meter.

Ik had besloten om met vrienden doordeweeks te gaan duiken. Eerst een mooie duik in de Oosterschelde met kleine vlokkige naaktslakken, “kleine” grote vlokkige naaktslakken, een enkele achtergebleven bruine plooislak en natuurlijk de Millennium wratslakken terug van weggeweest en daarnaast o.a. de botervis in paaikleed. Maar we hebben ons vooral verwonderd over de Grevelingen in dit jaargetijde.

90ce6e2d2c

Maar vooral de wierzone was adembenemend. Op de ene stek nog uitbundiger dan op de andere. In eerste instantie overdag al bewondering alom. Later met een schemer-/avondduik nog overweldigende glitter en glamour in de wierzone. Overal waar je maar keek, zagen we blaadjes met nerven fluoresceren alsof we op een andere planeet waren…
Groene wierslakken lichtten op als vlinders in mijn lamp en flitslicht. Duizenden vlinders overal waar je maar keek. Werkelijk adembenemend.

PB084657_2__600_x_390_

Jammer dat ik geen groothoek bij me had, maar ik denk dat met macro de fluorescentie nog beter tot uiting is gekomen. Maar stel je voor in 1 bosje wier telde ik er al minstens 10 stuks. En dan heb ik het nog niet eens over de 25 meter die we afgelegd hebben en de breedte van de wierzone …

Ik stop even met fotograferen om gewoon met mijn lamp van dit bijzondere schouwspel te genieten nu inmiddels de avond is gevallen. Overal lichtjes, zover het oog en de lamp reiken.

Ik vergeet dat even dat ik in Zeeland ben, want dit is toch waanzinnig mooi!

De duik zat erop en in gedachten denk ik: please come back next year beautiful butterflies!

PB084658_2__600_x_455_

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief