Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Eindelijk gevonden

Een duik met een missie! Duikreporter John gaat op zoek naar dé dahlia. Deze keer is hij vastbesloten hem te vinden.

JohnLanda_5-P9190033-41291


Datum: 19 september 2016
Duiklocatie: Kerkweg

duikreport-call-to-action-350x85

Duik 820

Na de foto’s van Peter Boots te hebben gezien gaan we nog een keer op zoek naar de dahlia die hij zo mooi op de foto heeft gezet, we hadden al vaker gezocht aan de Kerkweg en we wisten waar hij ongeveer stond en op welke diepte hij zat maar we hebben hem elke keer niet gevonden. Waarom is deze dahlia zo mooi, hij ligt erg ondiep en hij zit op de zijkant van een steen en als de zon precies goed staat kun je er schitterende foto’s met tegenlicht van maken.

Ik haal Lia op we rijden met zijn tweeën richting de Kerkweg maar eerst gaan we langs de Zeelandbrug om 300 Bar te vullen dat is maar 5 minuutjes omrijden. We komen aan bij de Kerkweg en er staan maar een paar auto’s dus het is lekker rustig onderwater. We gaan eerst even kijken aan de waterkant om ons te oriënteren waar die mooie fotogenieke dahlia staat, we spreken een onderwater route af en welke diepte we aanhouden in de hoop dat we hem deze keer wel vinden.
Optuigen en omkleden en die heerlijke dijk trap over (echt niet!) en dan het water in, helaas is het zicht niet super op sommige stukken het is een beetje wisselvallig dan weer goed en dan dan zwem je weer een soort wolk in maar dat mag de pret niet drukken.

JohnLanda_1-P9190011-41291

Al gauw vinden we de eerste dahlia, ik heb deze nog nooit gezien, hij zit vrij ondiep maar hij ligt een beetje verstopt tussen de oesters en ik kan er niet goed bij met het fototoestel jammer. We zoeken verder en we zijn al een aardig eind onderweg ik herken de bodemstructuur niet meer dus gaan we even boven kijken waar we zitten en nu zitten we echt ver van de steiger we gaan weer onder en besluiten een iets andere route terug te nemen om de vind kans te vergroten.
Onderweg kom ik wat leuke onderwerpen tegen zoals een zeester en een noordzeekrab altijd leuk om op de foto te zetten met een groen achtergrond.

JohnLanda_2-P9190018-41291

We zijn aan het zoeken en ineens kijk ik naar beneden en ik zie een dahlia, hij is jammer genoeg gesloten eerst denk ik dat het een andere is maar thuis kon ik de foto’s vergelijken met die van Peter en het was hem. Deze dahlia ligt er precies mooi voor, ik denk als de zon goed staat je er een echte wow foto van kan maken. Helaas blijft de dahlia dicht en er is ook geen enkele aanwijzing dat hij open gaat, ik maak er alvast wat foto’s van om wat posities te proberen hoe ik hem het beste op de foto kan krijgen. Ik gebaar naar Lia dat ze even met haar lampje er op moet schijnen en er naar moet kijken voor een standaard groothoek met model foto. Na een tijdje gaat hij nog steeds niet open daarna ga ik even naar boven om te kijken waar ik precies ben ik neem de omgeving goed in me op en ik hoop dat ik hem volgende keer weer terug kan vinden.

JohnLanda_4-P9190030-41291

We gaan weer terug richting de steiger we zoeken nog of we iets bijzonders kunnen vinden maar spannender dan de dahlia wordt het niet.

Als we bij de steiger uitkomen heb ik nog 150 Bar over het was dan ook geen erg diepe en lange duik maar de missie is geslaagd, de ideeën voor een foto met deze dahlia bruisen alweer in mijn hoofd. We gaan eruit en kleden ons om we willen een bakje doen bij Even Pauze maar de is helaas gesloten we gaan maar een stukje verder kijken voor een bakje koffie en komen uit bij Jeanz een stukje verder op. We drinken een bakkie koffie praten nog wat na over de duik en gaan weer naar huis het was weer een geslaagde duik, Lia bedankt voor de duik en een gezellige dag.

Ik ben ongeveer 85 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht redelijk, ik ben max. 3,4 meter diep geweest.

JohnLanda_3-P9190024-41291

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief