Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Eindelijk genieten van een snotolf! – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Franka Appelman vertelt het verhaal achter haar ‘Eindelijk genieten van een snotolf!’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Een volwassen snotolf die een nestje verzorgt, is voor duikers een reden om in de winter de kou te trotseren en te gaan duiken. In mijn 5-jarige duikcarrière heb ik in de winter meerdere duiken gemaakt op zoek naar de snotolf, maar nog nooit heb ik er een gevonden: slecht zicht, snotolf net niet op zijn plek of eitjes alweer uitgebroed, allemaal redenen dat het steeds niet lukt.

In 2022 doe ik opnieuw pogingen om de snotolf te vinden. Aangekomen bij de duikstek krijgen we een briefing van duikers die er zojuist een hebben gezien. We zwemmen naar de opgegeven plek, we zoeken, maar we kunnen niks vinden. Ik heb de hoop al bijna opgegeven als ik ineens een snotolf zie zwemmen! Omdat mijn buddy vanaf de andere kant de snotolf bekijkt, heb ik een hele mooie compositie voor de foto. Verderop zien we nog twee snotolven met nestjes. Wat een geweldige duik! Die zal ik niet snel vergeten!

Camera en instellingen

Camera:Nikon Coolpix W300 (compact camera)
Licht:Bigblue Black Molly V videolamp
Instellingen: 1/50sec met F/2.8, ISO 125

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief