Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Ego

Rutger gaat op jacht. Er moet die avond immers gegeten worden. Heeft hij het killer’s instinct in zich?

Ik heb afgesproken met Brigitte van Go West Diving. Mijn bagage gaat mee want logeren bij vrienden is nu eenmaal vele malen leuker dan een hotel, zelfs als dat midden in Willemstad ligt. Plan is om vandaag ons eigen maaltje bij elkaar te schieten.
Zoals de meeste mensen inmiddels wel weten, zijn koraalduivels inmiddels een ware plaag in het Caribische gebied nadat halverwege de jaren negentig een aantal exemplaren vanuit Florida hun onstuitbare migratie begon. Terwijl ik vier jaar geleden voor het eerst deze dieren hier tegenkwam, lijkt nu bijna elke duikstek ervan vergeven, zeker die plekken waar wat minder toeristen komen. Op de toegankelijke riffen wordt vandaag de dag regelmatig ‘opgeruimd’ om de schade nog een beetje te beperken. Vandaag doen we mee!

Een grote grijze buis, genaamd ‘Zoo Keeper, Lionfish Containment Unit’ en twee kleine speertjes zijn onze extra duikbagage vandaag en vol goede moed duiken we het water in.
Een raar gevoel is het wel, speervissen op een Caribisch rif. Ik moet er echt even aan wennen maar bij het zien van de eerste koraalduivel welt de bloedlust in mij op. ‘Kill, kill, kill’ is het enige wat er overblijft in mijn bovenkamer en de teleurstelling is dan ook groot als ik gigantisch mis schiet. En nog eens, en nog eens, en nog eens. Allemachtig wat valt dit tegen, er worden complete deuken in mijn ego geslagen. Ik bak er werkelijk waar helemaal niets van!

Gelukkig weet Brigitte kundig al snel de eer te redden met een bescheiden exemplaar aan haar speer, maar daar houdt het wel een beetje mee op. Nee, we worden nog net niet uitgelachen door de koraalduivelpopulatie, maar één ding is zeker: onze BBQ-duivels komen vanavond uit de vriezer.

Deze trip vond plaats in december 2012.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief