Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Effe aanpassen

Aangekomen op Bonaire, das effe aanpassen! De reis, het klimaat, de duiken…het vraagt wat flexibiliteit.

Na de nachtvlucht, rechtstreeks vanaf Schiphol, word je welkom geheten. Een wat slaperig welkom, want in Bonaire is het door het tijdsverschil van 6 uur dan nog steeds nacht. Ideaal overigens om ’s nachts te vliegen. Bij de eerste stap die je uit het vliegtuig zet, valt direct op dat je in een ander klimaat bent beland. Die Hollandse trui kan wel uit, de gevoelstemperatuur is hier momenteel 39 graden en dat is effe wennen.

We checken in bij Divi Flamingo en besluiten toch nog maar even een paar uur te slapen… des te eerder zitten we in het leefritme van Bonaire. ’s Nachts aankomen is altijd wat spannend, hoe ziet alles er bij daglicht uit? Daarnaast is het momenteel wat rommelig, er is een voor Bonaire zeer zeldzame tropische storm aangekondigd. Je merkt aan iedereen dat het hen bezig houdt en er worden allerlei voorzorgsmaatregelen genomen. Het blijkt een storm in een glas water. Het slechte weer treft Bonaire niet.

Checkdive

Bonaire_edwin_overzichtje-huisrifOver aanpassen gesproken. Iedereen die hier gaat duiken, krijgt een uitgebreide introductie. Het duiken op Bonaire wordt uitgelegd door een lokale gids en de liefde voor het duiken op zijn eiland knalt er vanaf… Leuk! We kunnen bootduiken en natuurlijk kantduiken. Het eiland is ‘number one shore diving in the world’. Bonaire realiseert zich goed dat de duikers een belangrijke bron van inkomsten zijn voor het eiland, of we dus voorzichtig met die riffen om willen gaan.

Na de briefing en de administratieve handelingen kunnen we springen! Ons aanpassen aan het Caribische blauw. Op het huisrif zit een zeepaardje, dat kun je niet missen. De druk is groot, je kunt natuurlijk niet boven komen met het verhaal dat je hem niet kan vinden.  Nou hij staat op de foto… niet goed natuurlijk, want zeepaardjes staan nooit goed op de foto. De lenskeuze pakt verkeerd uit en het beestje zit op een onmogelijk plek. Maar op je checkdive zo verrast worden is niet gek, daar wil je best aan wennen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief