Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

De eerste officiële wedstrijddag

Linda Sievers blogt over het EK. Vandaag gaat het beginnen, de eerste officiële wedstrijddag van het EK Onderwaterfotografie in de Azoren. En wat voor één….

Vol goede moed stappen we aan boord van “De Cachalote” en maken onze spullen klaar. Als we uitvaren, zien we dat de schippers hun regenpakken aantrekken, het wordt een heftige tocht. Aangekomen op de duikstek heb ik ondanks mijn anti-zeeziekpleister mijn ontbijt aan de vissen gevoerd. Lia is drijfnat aangekomen en ook Ton en Jos hebben het niet droog gehouden.

EKblog5_1Het aantrekken van de sets is een uitdaging, maar uiteindelijk liggen we in het water en kunnen we afdalen. Eenmaal onder is het een gigantische wasmachine, we worden meters van links naar rechts en onder naar boven gesleurd. Deze duik wilden we gebruiken voor de categorie “groothoek met model”, maar de omstandigheden zijn te slecht, het lijkt wel of we in een achtbaan zitten. Na drie kwartier zijn we weer veilig boven. De grootste uitdaging is nu om weer veilig aan boord te komen. Met veel hulp van de bemanning lukt het uiteindelijk. Tijdens de lunch horen we van de andere teams vergelijkbare verhalen.

Gelukkig is onze middagduik in het zuiden, daar zijn de omstandigheden beter. Hier kunnen we onze foto’s voor de categorieën “macrofoto” en “themafoto” maken zoals we deze hebben voorbereid.

Tijdens het diner spreken we diverse teams en allemaal hebben we hetzelfde gevoel over de duiken in het noorden, ze waren achteraf gezien niet verantwoord. De organisatie beslist morgenochtend of er nog in het noorden gedoken wordt. We zijn benieuwd.Morgen, tijdens de tweede wedstrijddag, moeten we nog drie categorieën fotograferen: “visportret”, “groothoek” en “groothoek met model”. Daar hebben we nog een aardige klus aan…

Van 4 t/m 7 september wordt het EK Onderwaterfotografie gehouden in Portugal. Er doen negen landen en in totaal vijftien teams aan dit EK mee waaronder Spanje, Italië, Frankrijk en Turkije. Ook Nederland is hierbij vertegenwoordigd; het team bestaat uit onderwaterfotografen Jos Broere en Ton van de Waerdt en hun assistenten/modellen Linda Sievers en Lia van Nieuwenhuizen. 

 

Links:

www.netherlands2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief