Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Eerste EUF Lavanchy Award gaat naar Deric Ellerby

De allereerste EUF Lavanchy Award is op BOOT Düsseldorf uitgereikt aan Deric Ellerby, die samen met naamgever Jack Lavanchy de grondlegger van de EUF is.

De prijsEUF Lavanchy Award 2017-01-22 (4) werd uitgereikt door de voorzitter van de EUF, Mark Caney: «Deric verdient deze prijs. Samen met Jack Lavanchy nam hij het initiatief voor de EUF en lange tijd was hij ook secretaris. Hij zet zich onvermoeibaar in voor duikers. Hij heeft zich ook ingezet voor de Europese en ISO-normen voor recreatieve duikers, en in eigen land voor BSAC, de Britse bond.”

 

De prijs is vernoemd naar en een eerbetoon aan duikpionier Jack Lavanchy, die bij leven ook erevoorzitter van de European Underwater Federation was en belangrijk werk heeft verricht voor de aanvankelijke ontwikkeling en groei van de sector van het recreatief duiken in Europa. De Lavanchy Award zal jaarlijks worden toegekend aan iemand die een belangrijke en duurzame bijdrage heeft geleverd aan een verantwoorde ontwikkeling van de duikgemeenschap in Europa.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief