Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen / Reportagewedstrijd

Een super duikdag

Gwenny Kwak ging samen met haar duikvereniging naar El Gouna in Egypte. Genoeg belevenissen om mee te doen met de Reportagewedstrijd 2011.

Samen met nog 23 anderen van mijn duikvereniging ben in nu 4 dagen inGwennyKwak1 El Gouna, nog 2 duikdagen te gaan. We hebben al heel veel mooie dingen gezien, maar wat zou het leuk zijn om een haai, een schildpad, of zelfs dolfijnen tegen te komen. Wel jammer dat Jasper en ik een beetje last van ons oor hebben. Daarom besluiten we van buddy’s te ruilen. Onze buddy’s, Maikel en Michiel, gaan samen duiken, dan kunnen zij mooi zo diep als ze willen en blijven wij lekker boven de 10 meter. Of we gaan snorkelen als een van ons niet naar beneden kan.

Mijn dag begint met een prachtige duik waarin Jasper en ik een van onze eerste slakjes tegen komen. Yes! Sinds kort heb ik een camera en onderwaterhuis. Wat ben ik blij dat ik het nu ook allemaal kan vastleggen op camera. Even later blijkt dat ik toch nog iets meer moet oefenen, ik heb Nemo en zijn papa leuk op de foto, maar jammer genoeg is hij toch een beetje overbelicht. Aan het eind van de duik ontmoeten we ook nog een napoleonvis. Hhhmmm ik ruik de falafel al als we boven komen, snel eruit en omkleden. Kijken of mijn vriend de kok me er alvast een wilt geven.

GwennyKwak3 GwennyKwak4 GwennyKwak2

Omdat Jasper en ik toch meer last  van onze oren hebben na het duiken, en ik vannacht ook nog een duik wil maken, besluiten we ‘s middags te gaan snorkelen.  Maikel en Michiel vinden ons maar watjes… Als je duikt zie je toch veel meer? Samen met Jasper, Hans en Wilma lig ik even later in het water. Rond het rif vinden we veel visjes en zien we gigantische tafelkoralen. Niks mis met dat snorkelen. Na een half uurtje besluiten we om weer terug te snorkelen. Helemaal afgedwaald ben ik aan het kijken naar een kwal [5] als ik word aangestoten door Hans[6]: ‘kijk een schildpad!’ en ja hoor daar is hij dan: mijn eerste schildpad![7][8] Ben ik blij dat ik mijn camera bij heb, kan ik het bewijs laten zien aan M&M. Yes yes yes! Mijn dag kan niet meer stuk! Ook Jasper vind het super. Wij zijn eruit: snorkelen is even leuk als duiken! Even later komen M&M ook boven, stiekem zijn ze wel een beetje jaloers… want zij hebben de schildpad gemist.

GwennyKwak5  GwennyKwak6

GwennyKwak8  GwennyKwak7

Als iedereen weer aan boord is gaan we richting het Dolphin House, daar gaan we aanleggen voor de nachtduik. De rest ligt een beetje te chillen terwijl Gijs  en ik kijken of we misschien ergens dolfijnen zien. En ja hoor!! Naast me roept Gijs: ‘Dolphin, dolphin!’ En vervolgens: ‘Kom Gwen, spullen pakken, dan liggen wij er als eerste in.’ Op het moment dat de motor stopt met draaien staan we met z’n GwennyKwak10allen op het achterdek te trappelen in onze snorkeloutfit.  In het water zit ik gelijk tussen de dolfijnen, snel foto’s maken! Oeps ik heb mijn camera op filmen laten staan… wat zal het! Ze zijn zo dichtbij dat ik ze kan aanraken! En een filmpje (onderaan) kan ik eindeloos opnieuw afspelen. Ze spelen echt met ons en elkaar; als iemand een koprol maakt maken zij er koprollen omheen, ze knuffelen elkaar en maken draaien om hun lengteas… Op de boot laat ik de foto’s en filmpjes aan iedereen zien,  iedereen is opgewonden. Dit vergeten we nooit meer.

Na een heerlijk avondmaal gaan we onGwennyKwak12s omkleden voor de laatste duik. Met Paddy heb ik afgesproken dat Maikel en ik met hem mee gaan, dan mag hij het licht doen en ga ik k
ijken of ikGwennyKwak11 leuke foto’s kan maken. Met zijn drieën liggen we even later in het water. Paddy heeft zijn reservelamp aan; Maikel die nog niet zo lang duikt heeft een lamp geleend van de duikvereniging die ongeveer evenveel licht geeft. Ik probeer met mijn camera in mijn rechterhand en in mijn linkerhand mijn lamp, die wel aanzienlijk meer licht geeft, af te dalen. Paddy is al ergens onder ons, maar waar? Op het moment dat Maikel en ik afdalen gaat Paddy’s lamp aan en ineens kunnen we heel het rif zien. Maikel kijkt me totaal verbijsterd aan: ‘kan een lamp zoveel licht geven?’  ik antwoord al lachend: ‘ja, vandaar dat ik met hem mee wilde…’

Na een kwartiertje duiken heb ik onder de knie hoe ik het makkelijkste kan duiken met lamp en camera en zweef ik al foto’s makend door het water, mijn bu
ddy’s wijzen van alles aan. We komen een grote berenkreeft tegen.  Jammer dat ik nGwennyKwak14et iets te veel bijschijn met mijn lamp. Volgende keer nog beter. Een babysepia! Ik vind sepia’s een van de bijzonderste onderwater dieren, en nu kom ik er een tegen in Egypte! En een koffervis! Wauw, Die blauwe, die wilde ik graag nog zien!  En een heel klein kreeftje, leuk! Dan kan ik mijn macrofunctie in het donker testen. En, en, en…Het kan niet op. Nou ja, mijn lucht is wel bijna op, en de accu van mijn camera heeft er ook niet veel zin meer in. Aan alles komt een einde, zo ook aan deze geweldige dag. Nog 2 duikdagen te gaan.  Zullen we geluk hebben en komen we ook nog een haai tegen, of is het zo mooi geweest? Wat maakt het eigenlijk ook uit. Een schildpad, meer dan 12 dolfijnen; Mijn reis kan niet meer stuk.

GwennyKwak15  GwennyKwak16

GwennyKwak17  GwennyKwak13
Tekst en foto’s: Gwenny Kwak

De Reportagewedstrijd 2011 is een initiatief van DuikeninBeeld.tv samen met het Bonaire Toeristenbureau, Bonaire Fun Travel en La Pura Vista. Met je inzending maak je kans op een reis voor twee personen naar Bonaire, waar je een reportage over het eiland gaat maken. Meedoen? Klik hier voor alle informatie.

RTEmagicC_17bonaire_fun_travel_25.jpg  RTEmagicC_duikeninbeeld_25.jpg  RTEmagicC_7bonaire_25.jpg

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief