Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Een schitterend einde van mijn duikseizoen

Zo zag John Landa het Gemaal van Dreischor nog nooit. En dankzij zijn foto’s kunnen wij mee genieten! Helder water en het gemaal geheel zichtbaar: bijzonder!


Datum: 31 oktober 2016
Duiklocatie: Dreischor Gemaal

duikreport-call-to-action-350x85

5-lumishootPA310122-42318
Ik heb met Lia afgesproken om bij Dreischor gemaal te duiken, ik heb hier wel wat duiken gemaakt maar altijd was het zicht bagger of was het heel druk met andere duikers of het gemaal stond aan wat het zicht niet ten goede kwam.
Vandaag staan we met zijn tweeën op de parkeerplaats en voor de rest helemaal niemand, eerst even kijken over de dijk en het water ligt er schitterend bij, de zon schijnt er is een zuchtje wind en je kunt vanaf de kant tot op de bodem kijken.
Optuigen, omkleden en op naar het water, via de gladde stenen voorzichtig schuifelend het water in en onderwater een beetje uitkijken waar je staat want je valt zo op je snuffert.
We gaan onder en het zicht is schitterend ik vind het altijd moeilijk om zicht in meters uit te drukken maar het zicht was gewoon schitterend.

4-lumishootPA310067-42318
We zwemmen ondiep richting het gemaal onderweg kom ik een paar kreeften tegen die eerst heerlijk uit hun hol in de zon liggen helaas duiken ze weg als ik langs kom.
En dan komen we bij het gemaal en hij is in heel zijn volle glorie te zien, ik ga naar de bodem en je kunt van af bijna 7 meter diep de houten palen bovenwater zien WOW!
Ik ga helemaal los om foto’s met tegenlicht te maken ik ben optimaal aan het genieten dit is voor mij de eerste keer dat ik het gemaal helemaal kan zien.

2-lumishootPA310035-42318
Ik zwem over het gemaal en Lia hangt ook rond het gemaal om foto’s te maken ik probeer zo veel mogelijk foto’s te maken van Lia ze is vandaag geen model want ze heeft haar eigen fototoestel ook bij dus ik moet maar hopen dat ze de goede richting op kijkt en zwemt maar ik denk dat het redelijk gelukt is.
Na een tijdje gaan we terug we gaan over het randje naar het ondiepe en zwemmen op ons gemak terug naar de instap.
Ik zie van een afstand een soort wit blauwe ballon in het wier liggen ik zwem er naar toe blijkt het een zeepaddenstoel te zijn in eerste instantie denk ik dat hij vast in het wier zit ik bevrijd hem uit zijn benarde positie maar er zit niet veel leven meer in, hij maakt nog ligt pompende bewegingen en zakt dan weer naar beneden.
Jammer want dit is zo’n schitterende kwal ze zijn erg mooi om te zien en schitterend om te fotograferen maar dat zit er deze keer niet in hij zakt terug in het wier en is voer voor de krabben.

1-lumishootPA310151-42318
Als goedmakertje kom ik een oorkwal tegen altijd leuk om op de foto te zetten vooral met een zonnetje op de achtergrond.
We zijn weer bij de instap aangekomen en gaan er uit, wat een schitterende duik was dit hij was helemaal top.
We kleden ons om en drinken nog een bakkie koffie met een lekkere zelfgemaakte cake door Lia en genieten nog na van deze schitterende duik we krijgen nog bezoek van een bekend duo en hebben nog een leuk gesprek over van alles en nog wat.
De maandagochtend duik zit er weer op Lia bedankt voor deze schitterende duik en gezellige ochtend hij was helemaal top.
Vandaag heb ik waarschijnlijk ook mijn laatste duik van het seizoen gemaakt en het was een schitterende duik om het seizoen mee af te sluiten.

Ik ben ongeveer 50 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 11 graden, het zicht was heel goed, ik ben max. 6,4 meter diep geweest.

1-lumishootPA310053-42318

2 reacties

  1. Avatar

    John, bedankt voor weer een duikseizoen met mooie duikreports!

    REAGEREN
  2. Avatar

    Bedankt Redactie.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief