Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Petra Smit – Een onverwachte ontmoeting

Een zeepaardje!!! Petra Smit vond een zeepaardje in de Oosterschelde.


Datum:  12 juni 2016
Duiklocatie: Zeelandbrug

duikreport-call-to-action-350x85

We zijn met onze duikvereniging Argonauta in Zeeland voor het jaarlijkse duikweekend. Tijdens de zaterdagmiddag duik vindt een van de clubleden een zeepaardje bij de Zeelandbrug.

Omdat zoeken naar een zeepaardje als de spreekwoordelijke naald in de hooiberg is besluiten we om zondagochtend niet actief op zoek te gaan naar het zeepaardje maar om een driftduikje te doen van de westelijke naar de oostelijke trap. Zodra ik mijn hoofd onderwater steek vind ik al een knoeperd van een blauwtipje. Terwijl we uitzwemmen til ik een Wakamé blad op en vind een snotolfje. Mijn duik is dan al meteen oké!

160612 zeepaardje 4-37134
We laten ons lekker mee voeren met de stroming en komen onderweg veel dodemansduim met zeespinnetjes tegen. Ook de harlekijnslakjes tieren welig. We spotten ook nog een zeedahlia!
Natuurlijk kijken we wel uit naar het zeepaardje maar we vinden het niet.

160612 zeepaardje 2-37134
Na bijna anderhalf uur gaan we richting de kant. Ondertussen snuffel ik nog wat rond. Terwijl ik langzaam over de bodem omhoog ga zie ik ineens iets bruins tussen het groene wier. Mijn hart staat even stil om vervolgens als een gek te gaan kloppen. Ook mijn ademhaling versnelt. Ik kan mijn ogen bijna niet geloven….. daar staat echt een bruin zeepaardje! Hij (want het is een mannetje) is groter dan ik dacht. Hij blijft rustig liggen terwijl bij mij de adrenaline door mijn lijf giert. Ik kijk op mijn computer om te zien hoe diep we liggen: 1.9 meter (HW).

160612 zeepaardje 3-37134
Mijn man en ik liggen een tijdje te genieten van dit prachtige beestje. Ik vraag aan mijn man of hij de fotograferende duikers wil gaan halen. Terwijl hij dat doet blijf ik liggen genieten. Wat is hij mooi!
Al snel liggen er 2 fotografen met hun buddy’s naast ons. Terwijl mijn man overige clubleden weer in hun duikpak hijst en helpt met hun set opdoen blijf ik naast het zeepaardje liggen. Als iedereen het zeepaardje gezien heeft besluiten we om afscheid te nemen. We komen allemaal met brede grijnzen het water uit.
Wat een geweldige ervaring om in Nederland een zeepaardje te mogen ontmoeten!

ps: collega’s die ik vandaag vertel over mijn vondst kijken mij ongelovig aan. Gelukkig hebben we de foto’s nog 🙂

Tekst: Petra Zondervan-Smit
Foto: Maurits Kolsteren

2 reacties

  1. Schitterende foto’s!

    REAGEREN
  2. Wat supergaaf dit! En wat een prachtige foto’s.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief