Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Een koppeltje sepia’s – Het verhaal achter de foto

Thomas Van Puymbroeck, die in april bij ons in beeld is, ging in de Oosterschelde op zoek naar de magische sepia’s, maar dat viel nog niet mee.

Hoe blij kan je zijn met een koppeltje sepia’s?

Elk jaar begint het hartje van menig duiker sneller te slaan bij de eerste meldingen van de sepia’s. Zijn ze er al? Heb je ze al gezien? De sepiagekte slaat toe! Helaas zien we ieder jaar minder en minder van deze prachtige dieren in de Oosterschelde. Ik herinner me nog heel goed de eerste jaren dat ik dook, je zag grote groepen van meer dan tien stuks bij elkaar. maar dat is lang vervlogen tijd. Toch ga ik elk jaar op zoek naar deze magische dieren. De duik waarin ik deze foto maakte, begon heel slecht. Ik kom aangereden op de parking bij de Bergse Diepsluis en een paar bevriende duikers komen net het water uit. Een duik van twee uur en helemaal niks. Een ander buddypaar bevestigt dit.

De moed zinkt me stilletjes in de schoenen en de vrees voor een sepialoos jaar begint stilletjes in mijn hoofd te spelen. Het is namelijk al de vierde of vijfde keer dat ik op zoek ga. Ik spreek af met mijn buddy dat we een half uurtje zoeken en als we dan niks vinden, we gewoon even rustig het duikje afwerken en wat gaan fotograferen. We gaan te water en net zoals verwacht… geen sepia. Na ongeveer dertig minuten kom ik een prachtige kompaskwal tegen. Ik begin foto’s te maken van de kwal en plots zie ik de flitsen van mijn buddy afgaan. Ik hang een metertje of drie boven de grond en mijn buddy recht onder mij. Uit nieuwsgierigheid kijk ik naar beneden en zit daar toch geen koppeltje sepia’s zeker? Na de duik snapt mijn buddy er niks van dat ik maar met die kwal bezig was terwijl die sepia’s er al de hele tijd waren. Gelukkig wordt mijn geduld beloond.

Thomas Van Puymbroeck is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Vermoeiende doejong


Gered door een zeemeermin


Snorkelen met zeeschildpadden

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief