Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws / Reizen

Een jaar lang meedoen aan Indonesische fotowedstrijd

Een jaar lang zijn alle duikwateren in Indonesië het toneel van één grote fotocompetitie. Heb jij al plannen om mét camera die kant op te gaan?

De Indonesia World Underwater Photo Contest 2013 is een initiatief van het Indonesische ministerie van toerisme. Doel is de pracht van het enorme rijke duikgebied wereldwijd goed op de kaart te zetten. Hoeveel makkelijker kan je dit doen dan het talent van alle fotograferende toeristen te gebruiken. Een slimme zet dus, maar het Indonesische ministerie heeft nog iets heel slim gedaan.

Duikgids wordt uitgedaagd

De wedstrijd kent verschillende categorieën zodat fotografen van elk niveau op een leuke manier kunnen deelnemen. Er zijn een aantal categorieën voor fotografen met een compact camera, voor fotografen met een spiegelreflex set, een categorie mens en natuurbescherming, een speciale junior categorie en een overall winnaar. In totaal zijn er 8 verschillende klasses en een zeer goed gevulde prijzenpot. Wat extra mooi is aan deze wedstrijd, is dat de gids die jou heeft begeleid, ook wordt beloond als jij een winnende foto hebt gemaakt. Kortom, een mooie stimulans voor je gids om een vinslagje harder te zwemmen en jou het beste van Indonesië voor te schotelen.

Internationale jury

Om te beoordelen welke foto’s het fraaist zijn, hebben de Indonesische ambtenaren niet de minste juryleden gestrikt. Een 7-koppige internationale jury waarin onder andere Alexander Mustard, Stephen Wong, Matt Weiss en Keri Wilk zitten, zal straks bepalen welke fotografen aan het eind van 2013 zowel de eer als de geldprijzen winnen.

Deelnemen

Als je wilt deelnemen, meld je dit bij het resort waar je verblijft. Het is handig om vooraf te controleren of het resort zich al heeft aangemeld. Dit kan je op de website van de IWUPC terugvinden. Staat jouw resort er nog niet bij, vraag dan of ze zich willen aanmelden. Je reisbureau kan je hier vast bij helpen. De wedstrijd is in januari gestart en zal tot en met november 2013 doorlopen. Al met al een slimme wedstrijd, die het Indonesische duikgebied zeker van zijn mooiste kant zal laten zien. Doe jij ook mee?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief