Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Een dagje oefenen

Linda Sievers blogt over het EK. Yes, het gaat beginnen! Vandaag maken we onze eerste duiken. We duiken op dezelfde plekken als morgen tijdens onze eerste wedstrijddag.

We zetten de wekker om 6:15 uur, waarna we om 6:30 uur willen gaan ontbijten. Helaas bleek de ontbijtzaal nog dicht.. Dit werd dus 7:00 uur, waarna we om 8:00 uur met de bus naar de haven werden gebracht. Hier staat een grote tent klaar voor alle deelnemers van het EK. Elk land heeft een afgeschermd deel van de tent tot haar beschikking. Ook de organisatie ‘oefent’ vandaag, waardoor alle camera’s gecontroleerd en verzegeld worden. Om 10:00 uur kunnen we inschepen op onze eigen bootje “De Cachalote”, wat walvis betekent. We hebben tijdens de loting geluk gehad, want we hebben als Nederlands team ons eigen bootje. Bovendien hebben we extra geluk omdat het een kajuitbootje is, andere teams zitten in een zodiac.

ekblog_2De eerste duikstek is “Ferreiro de Dento”, het is een heftig half uurtje varen naar het noorden. Zodra we onder water gaan merken we ook meteen de deining waar andere teams het al over hadden; zelfs op 15 meter word je nog zeker 3 meter heen en weer geschommeld. Na een uurtje duiken doen we onze veiligheidsstop aan de ankerlijn en worden we door de kapitein weer aan boord geholpen. Terug in de haven wacht ons een heerlijke lunch en hebben we nog even tijd om te relaxen. Om 15:00 uur vertrekken we richting het zuiden voor de tweede duik bij duikstek “Ilhéue de Gaivota”. Ook hier is weer veel deining en het zicht is helaas minder dan op de eerste stek. Vanavond nog een vragenuurtje en morgen gaat het echte werk beginnen: de eerste wedstrijddag!

 

Van 4 t/m 7 september wordt het EK Onderwaterfotografie gehouden in Portugal. Er doen negen landen en in totaal vijftien teams aan dit EK mee waaronder Spanje, Italië, Frankrijk en Turkije. Ook Nederland is hierbij vertegenwoordigd; het team bestaat uit onderwaterfotografen Jos Broere en Ton van de Waerdt en hun assistenten/modellen Linda Sievers en Lia van Nieuwenhuizen. 

 

Links:

www.netherlands2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief