Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Een dagje duiken met Murex

Een resortmanager ligt zeker niet elke dag in het water. Maar zo af en toe krijgt Pim de kans om onder te duiken in zijn achtertuin. En ook voor hem is het Genieten met hoofdletter G.

Om 8.30, na een lekker ontbijtje vertrekken we met de boot naar Bunaken. Het is rustig in het resort en kan lekker een dagje ontspannen meeduiken met onze duikgidsen.

Eerste duikstek, Pangulingan, aan de noordzijde van Manado Tua, de vulkaan die het nationaal park domineert. Met zijn 800m hoogte is het een imposante verschijning maar de 600m daaronder zijn nog veel interessanter.  Er staat een flinke stroming maar dat is goed op deze stek, dat trekt veel vissen aan. Eerst duiken we met de stroming mee, vanaf de wand, door blauw water, naar het puntje van het rif dat langzaam vanaf 5m tot 30m diepte afloopt, op 30m diepte begint daar de wand die tot ongeveer 60m diepte doorloopt. Het is ontzettend mooi daar op 30m, goed zicht en je kan alle scholen vis en zachte koralen mooi boven je zien.

Dan gaan we onze weg naar ondieper water beginnen, van 30m langzaam tegen de slope omhoog duiken, half tegen de stroming in, het is hard werken maar het is de moeite waard. We zijn omringd door duizenden van Fuseliers die genieten van de stroming, het is geweldig om deze scholen om je heen te zien dansen. Dan opeens wijken ze allemaal uit mekaar, daar moet iets aan de hand zijn, en ja hoor, langzaam doemt een grote school Jackfish op uit de verte. Deze school maakt 2 rondjes om ons heen en gaat dan rustig in de stroming hangen, alsof het niets is.

Indonesien, Indonesia, Jewels of Indonesia, Travel , Reise

Een stukje verder komt een grote school Bat fish ons tegenmoet, het moeten er wel 100 of meer zijn. Ze krijgen ons in de gaten en stijgen langzaam op vanaf het rif en gaan ook rustig in de stroming hangen. Na 65 minuten eindigen we de duik en pikt de boot ons op. Wat een geweldige duik was dit.

Voor de 2e duik gaan we naar Lekuan 1, op zoek naar Rambo, de reusachtige schildpad die daar normaal ergens rond hangt. Helaas hebben we pech we zien Rambo niet, je kan niet altijd geluk hebben., wel een Pygmee zeepaardje en ontzettend veel naaktslakken.

Indonesien, Indonesia, Nord Sulawesi , North Sulawesi, Molucca Sea, Molukken See, Tauchen, Diving,

De derde duik doen we aan de kust, dicht bij Murex, op de duikstek Tanjung Papaya. Dit is een mooie muck dive met een kunstmatig rif, gemaakt van oude motoren die ooit door de politie in beslag zijn genomen. Deze zijn al mooi begroeid en er is veel leven te vinden. In het zand eromheen zien we Spookfluitvissen, spookmurenes en nog  veel meer.

Pygmy

Het was weer een fantastische dag duiken vandaag. Hopelijk heb ik snel weer tijd om een keer mee te gaan duiken.

Onderwaterfoto’s: Markus Roth en Johan Amerijckx (zeepaardje)

Links:

http://www.murexdive.com/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief