Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Duizelende mosselen – Het verhaal achter de foto

Fotografie is smaakgevoelig, dat weet ook Thomas Van Puymbroeck. Toch laat hij zich niet leiden door de smaak van anderen, ook niet bij deze foto.

Top of Flop? De meningen zijn verdeeld. Ik neem regelmatig deel aan onderwaterfotografiewedstrijden en maakte al vaker een soortgelijke foto van diverse onderwerpen. Echter meermaals eindigde deze foto ergens onder aan in de ranking. Toch houd ik enorm van dit soort fotografie, want het is weer net iets anders, toch?

Na deze techniek opnieuw overwogen te hebben op het Belgisch kampioenschap, besloot ik dit beeld toch niet in te sturen. Maar na wat heen en weer gechat met een collega fotograaf, besluit ik de foto op Facebook te zetten met de open vraag of deze in een competitie zou scoren. Zoals verwacht zijn de reacties erg uiteenlopend. De ene vindt het top, de andere vindt het flop. Nog anderen hebben deze techniek zelf al toegepast.

Zou ik nog opnieuw dergelijke foto’s maken? Tuurlijk! Tenslotte maak ik in de eerste plaats foto’s voor mijn eigen plezier, dus waarom niet? Een dergelijke foto indienen in een wedstrijd? Dat is en blijft een risico: Het is top of flop. Maar dat maakt het toch leuk? En vooral…onderwaterfotografie blijft een hobby. Dus laten we niet alles te serieus nemen en af en toe eens wat risico’s durven nemen. Deze foto heb ik gemaakt met flitsen op het tweede gordijn en daarbij heb ik onderstaand materiaal en instellingen gebruikt.

Olympus OM-D E-M1 mark III
Olympus 8mm f1.8 PRO fisheye
2x INON Z-240
f8, 1/5s, ISO200

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief