Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duits wrak uit WWI gevonden bij Falklands

Bij de Falklandeilanden is het wrak van de Duitse pantserkruiser SMS Scharnhorst gevonden. Dit oorlogsschip uit de Eerste Wereldoorlog zonk op 8 december 1914 in een zeeslag tegen de Britten.

Het vlaggenschip van vice-admiraal Maximilian Graf von Spee werd gevonden op circa 1600 meter diepte. Een buitengewone vondst, aldus de expeditieleider.

Vijf jaar geleden werd al eens gezocht naar het wrak, maar zonder succes. Tijdens de nieuwe expeditie was het op de derde dag al raak. Op zo’n 180 kilometer ten zuiden van hoofdstad Stanley wrd het wrak gevonden.

De SMS Scharnhorst was onderdeel van de Oost-Aziatische vloot van Duitsland. Het schip speelde een belangrijke rol in de oorlog op zee aan de andere kant van de wereld. Zo nam het deel aan de Slag bij Coronel voor de kust van Chili, waar de Britse vloot werd verslagen. Vijf weken later waren de rollen omgedraaid. De Slag bij de Falklands betekende het einde van Von Spees vloot. De SMS Scharnhorst en alle 800 opvarenden vonden een zeemansgraf.

Beelden gemaakt door TVT Productions.

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *