Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duikwrak Tholen van de baan

Het duikwrak dat door de NOB zou worden afgezonken bij Bergse Diepsluis, is definitief van de baan.

Duikwrak TholenAl anderhalf jaar wil de NOB een duikwrak bij de Bergse Diepsluis afzinken. Na een flink aantal onvoorziene ontwikkelingen, een stijging van de begroting en een aanzienlijke toename van de financiële risico’s is door de NOB besloten het project te stoppen. Het schip zou na de zomer worden afgezonken.

In de zomer van 2015 kreeg de NOB de voormalige garnalenkotter TS 7 op het oog om als duikwrak bij Tholen af te zinken. Vanaf dat moment heeft het project een grillig verloop gekend. Het duurde lang voordat er duidelijkheid was over een aansprakelijkheidsverzekering. Ook werd uitgeweken naar duikplaats de Bergse Diepsluis waar een fundering van steen nodig is om het schip niet weg te laten zakken in de dikke laag slib. Tenslotte werd er nog asbest in het schip aangetroffen.

Er waren in deze anderhalf jaar ook positieve ontwikkelingen. Gemeente, Provincie, Rijkswaterstaat, beroepsvissers, Defensie en lokale ondernemers hadden vertrouwen in de goede afloop en werkten goed mee. Ook hield de NOB een succesvolle crowdfunding waarbij het streefbedrag in slechts twee weken werd gehaald.

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

3 reacties

  1. erg jammer! was een mooie aanwinst geweest voor het duiken bij Berge Diepsluis!

    REAGEREN
  2. Ik hoop dat iedereen spoedig zijn inzet (centen) teruggestort gaat zien, we hebben zo al lang genoeg moeten wachten op een duikwrak dat er uiteindelijk toch niet komt.

    REAGEREN
  3. Mijn donatie is alvast keurig terug gestort geweest, bedankt!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *