Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

André de Zwaan – Duikweekend net over de grens

Ook in Duitsland heb je plassen waar het leuk duiken is. Duikreporter André plant een duikweekend net over de grens en duikt in vier verschillende plassen.

Net over de grens in Duitsland liggen een aantal interessante plassen waar je kunt duiken. Maar vanaf Harderwijk is het toch wel een eindje rijden, en voor de meeste plassen heb je toestemming nodig om te duiken. Maar gelukkig kun je overnachten bij aqualove, die ook de toestemming regelt om ergens te mogen duiken. Op de duikvaker was er groepje die wel interesse had om hier een weekend te verblijven en te gaan duiken. En een weekend was ook snel gepland.

IMG-20220716-WA0015-116118

FB_IMG_1658001700220-116118

Vrijdagavond komt iedereen aan bij aqualove, waar we uitleg krijgen over de B&B en legt iedereen zijn spullen op de kamer, waarna we nog wat aan de bar gaan drinken. De volgende ochtend krijgen we eerst een ontbijt, waarna we een briefing krijgen over de eerste duikplek: de spieksee. Hierna rijden we daarheen voor een duik, dit wordt de 600ste duik voor mij. Na de duik blijkt er iemand nat te zijn geworden in zijn droogpak (ik had een natpak aan), en iemand anders kon eerst z’n autosleutels niet vinden en had vervolgens een lege accu. In de middag krijgen we eerst een lunch bij aqualove, met daarna een briefing over de 2de plek van vandaag: de Niederlangenesee. Na de 2de duik krijgen we s’avonds een BBQ, met daarna nog napraten aan de bar.

_AZ07674-02-116118

_AZ07664-01-116118

De zondag begint zoals de zaterdag maar nu krijgen we een briefing van beide stekken van vandaag, want wekomen hier niet meer terug. De eerste duik maken we in de dankernsee. Er was vertelt dat hier geen leven zit, maar ze hebben wel een aantal objecten in het water gelegd. Maar ik kom er toch een paling tegen. De tweede duik maken we in de speicherbechen. Hier komen we een boel palingen (de lokale visboer hier harderwijk zou er jaloers om worden) en baarzen tegen. Na deze duik zit het weekend erop, en gaat iedereen naar huis.

_AZ07696-01A-116118

1 reactie

  1. Leuk stukje André

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief