Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikvaker Thematafel – Duiken op de filmset

Inspiratie, informatie en interactie – daar draait het om aan de Thematafels op de stand van DuikeninBeeld. Sjouke Brunia assisteert met een duikteam bij opnamen voor films, commercials en documentaires. 

SjoukeBrunia_beer_Thematafel2023
Foto: Sjoukje van Gool
Foto: Sjoukje van Gool

De Peak Performance Buoyancy Beer.. een 3 meter hoge knuffelbeer, onder water? Tuurlijk! leuk! Waarom een filmcrew dat zou willen, vraagt Sjouke Brunia zich op dat moment nog niet af. Of het veilig en efficiënt kan, is het eerste waar hij zich mee bezig houdt.

De eerste voorbereidingen voor onderwateropnames beginnen meer dan een jaar voordat de beelden op tv te zien zijn. Speciaal voor deze Thematafel op Duikvaker heeft hij ‘behind the scenes’-beelden en anekdotes opgezocht van 3 films en 2 series waarbij hij onder water heeft geassisteerd.

2022 was het jaar waarin een hoop series/films met onderwaterbeelden uitkwamen. In september was het Nederlands Film Festival in Utrecht de locatie voor de premières van Narcosis, Puinhoop en Dormis. In december kwam Sleepers uit op Videoland en begin januari de duurste Nederlandse kinderserie ooit – Lampje!
Lampje was één van de grootst opgezette decors onder water. Het zwembad of de hele breedte, met regen, storm, golven, waterplanten en overal bellen… En het resultaat mag er zijn! Bijna alle beelden zijn ook daadwerkelijk in de eindmontage terecht gekomen!

Het draaien van onderwaterbeelden is ook voor de filmwereld een vak apart – er kan zo veel misgaan of tegenzitten. Inmiddels heeft Sjouke met een vast camerateam een hoop ervaring opgebouwd. Wat er allemaal bij komt kijken, laat hij aan de Thematafel zien aan de hand van filmbeelden en foto’s van hoe het er op de set aan toe gaat.

Kom maar op met je vragen! Sjouke heeft genoeg verhalen te vertellen!

Wanneer?

zaterdag 13:30 uur
(tijd onder voorbehoud)

Waar?

Op de stand van DuikeninBeeld in Hal 1

Duikvaker 2023

Wanneer:
zaterdag 4 februari van 10 tot 18 uur

zondag 5 februari van 10 tot 17 uur

Waar:
Expo Houten, Meidoornkade 24

Website
:

www.duikvaker.nl

Tickets:
€ 15,00 p.p.. Bestel je tickets in de voorverkoop op www.duikvaker.nl, nu met 20% korting met de DuikeninBeeld-kortingscode: DIB23 (geldig tot en met 3 februari). Je maakt dan ook kans op een SCUBAPRO ademautomaat MK19 EVO Din/G260 ter waarde van 705 euro. Een ademautomaat die staat voor betrouwbaarheid én duikcomfort!
Gratis parkeren

Programma bij DuikeninBeeld

Er staat van alles op het programma bij Duikeninbeeld!

Op zaterdag en zondag kun je aanschuiven bij Thematafels over tal van onderwerpen en met echte specialisten op hun gebied. Schuif aan, praat mee, inspireer en laat je inspireren!

Jij bepaalt welke foto’s in de Dynamische Foto-expo hangen! Stem op je favorieten! Elk uur worden de minst favoriete foto’s gewisseld voor nieuwe.
Heb jij ook een duikfoto voor de expo? Stuur nu in! Na Duikvaker ben je een fotoprint van max. 70*50 cm rijker.

Ook kun je de hele dag door de quiz De Slimste Duiker spelen en maak je kans op een finaleplaats aan het einde van de dag. Mét kans op een Suunto D5 duikcomputer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief