Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken

Duikvaker-blog – Toeval bestaat niet (meer)

In de aanloop naar Duikvaker 2022 blogt Patrick van Brienen over wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een duikevent in deze tijd. Dit keer: wat duiken en het organiseren van een beurs met elkaar gemeen hebben.

Niets is meer vanzelfsprekend, of het nu over duiken, vliegen of een duikbeurs gaat. Ineens zie ik allerlei paralellen, een typisch neveneffect van de hele coronatijd. Hoe vanzelfsprekend was het om op Duikvaker je volgende duikvakantie te boeken, op het vliegtuig te stappen en onder te duiken. Je deed het gewoon en dacht er verder niet bij na.
In de afgelopen twee jaar had je misschien wel geboekt en kon je hopelijk ook gaan, maar vanzelf ging het niet. Er kwam heel veel geregel van jou als duiker en het duikreisbureau bij kijken.

Precies waar we ook tegenaan lopen met het organiseren van Duikvaker. Wat 30 jaar lang ‘normaal’ was, was niet langer vanzelfsprekend. En ineens realiseer ik me dat er best wel een paar parallellen met duiken zijn.

20200202_Duikvaker_058-0358 kopiëren

Parallellen

Plan je duik, duik je plan… dat is toch wat je leert en doet met duiken. Kijk vooruit en houd je aan je plan. Dat geldt ook voor Duikvaker… niets wordt aan het toeval overgelaten. Er ligt een compleet draaiboek klaar, we bespreken het plan met alle betrokkenen (van leveranciers tot exposanten) en zorgen dat iedereen (ook wij!) weet wat hij kan verwachten. En zoals jij een duikverzekering afsluit, sluiten wij ook onze verzekeringen af…. Stel dat er onverhoopt iets misgaat, stel dat er sneeuw ligt, stel dat… vul maar in. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Zorg voor een back-up! Als duiker ben je niet anders gewend. Denk aan de octopus die je meeneemt, dat back-uplampje en voor technisch duikers de ‘redundacy’ die een must is. Ook bij het organiseren van Duikvaker hebben we een back-up, zoals in deze tijd nieuwe data voor het geval corona ons toch weer in de wielen rijdt. Die data stemmen we ook af met onze exposanten, leveranciers en natuurlijk de locatie. Want stel dat een van deze belanghebbenden op onze back-updatum niet kan. Dan hebben we toch echt een probleem!

Communiceren! Oké, wij communiceren niet met handsignalen of wetnotes, zoals jij als duiker doet. Maar we communiceren wel want dat is een voorwaarde voor wat we hierboven al noemden.

Op scherp

Het klinkt allemaal logisch en toch… toch zijn wij in deze tijd met onze neus op de feiten gedrukt. We hebben de draaiboeken niet alleen afgestoft maar ook verbeterd. Alles is tegen het licht gehouden. Wat jij daarvan merkt? Dat Duikvaker in april en in toekomstige jaren nog beter zal worden. De automatische piloot is uitgezet, toeval bestaat niet meer… wij staan volledig op scherp.

Duikvaker 2022

Wanneer:
zaterdag 2 april van 10 tot 18 uur

zondag 3 april van 10 tot 17 uur

Waar:
Expo Houten, Meidoornkade 24

Website
:
www.duikvaker.nl

Tickets:
€ 14,50 p.p.. Bestel je tickets in de voorverkoop op www.duikvaker.nl
Gratis parkeren

1 reactie

  1. We hebben nu al zin in april!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief