Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Mysterieuze duik bij Strijenham

De windvoorspelling klopt niet helemaal… er staat dan ook een flinke golfslag bij Strijenham wanneer Duikreporter Dirk en zijn buddy Frank het water in gaan.

Even uit het oog verloren dat het vandaag een feestdag is … Buddy Frank Van Reeth wijst me er op. Ik had al besloten om naar Strijenham te gaan en mijn ervaring heeft me geleerd dat het daar steeds meevalt qua drukte, tenzij er een duikvereniging is. En kijk! We zijn de enigen terwijl andere duikstekken overbevolkt zijn!

alleen op de duikstek-115413

Er is Westenwind 5 voorspeld, maar wat blijkt, het is Zuidwestenwind … Er is al een serieuze golfslag op de kant wanneer we in het water gaan …

duikstek-115413

Door die golfslag had ik mijn duikbril op mijn kap gezet om hem niet te verliezen bij het aantrekken van de vinnen. Mede door de concentratie voor de inleidende videobeelden vergeet ik hem op te zetten! Valse start en even recupereren …

We gaan meteen kijken naar de steenslijmvisjes. Frank heeft ze nog niet gezien. Ze zitten al verschillende seizoenen op dezelfde plaats, maar deze keer valt het tegen. Blijkbaar houden ze ook niet van de golfslag. Ik kan papa steenslijmvis die het nest bewaakt toch even in beeld nemen. Na 15 minuten beginnen we aan onze eigenlijke duik.

Die begint goed! Een slakje! Ik denk dat ik een vlokslak in beeld heb, maar thuis zie ik dat het een ruwe wratslak is!

ruwe wratslak-115413

We gaan verder over het plateau en wanneer we het rif met de zeeanjelieren bereiken blijkt de kentering al voorbij! 20 minuten vóór het tijdstip in de tabellen. We gaan dus tegen stroom in naar links. De Zeeanjelieren staan er weer prachtig bij. Het zicht is door het stof en de algenbloei zeer slecht en Frank blijft heel dicht bij me om mekaar niet kwijt te spelen. Dit alles maakt het een beetje mysterieus …

Na 50 minuten doe ik teken dat ik op 100 bar zit en we terug gaan keren. Frank heeft nog 156 bar! Maar ja, die filmt niet hé! Door de toch wel redelijke stroming is het lastig om hoeks naar de kant op te stijgen. Filmen wordt nog moeilijker dan voordien …

Deze strandkrab die een mossel aan het oppeuzelen is doet me honger krijgen!

strandkrab met mossel-115413

Wanneer we terug aan de rotsblokken zijn laten we ons met de stroming meedrijven naar de trap. Terug aangekomen bij de steeslijmvisjes doe ik nog een poging om ze in beeld te nemen, maar ze zijn te onrustig. De batterij van mijn camera is ondertussen leeg en mijn fles ook! We hebben er 98 minuten opzitten en als het aan Frank had gelegen hadden we gerust de 100 minuten kunnen halen vermits hij nog 50 bar over heeft.

Gelukkig gaan we er uit, want Sylvia, onze kantwacht, was al behoorlijk ongerust: door de toegenomen golfslag zag ze onze bellen niet meer …

We gaan nog iets drinken bij Waterrijk Oesterdam, maar dat is voor ons toch een iets te stijve (en te dure) bedoening voor een après-duik … Ik vestig wel een persoonlijk record: 5,30 € betalen voor een Duvel!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief