Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leafy Seadragons: duiken bij Adelaide

Adelaide, Australië staat bekend om de leafy seadragons. Duikreporters Sverrin en Bonita  hadden al het geluk van de wereld dat uitgerekend op het moment dat zij er zijn, twee mannetjes de eitjes droegen. Voor hen is dit een van de meest memorabele duikmomenten ooit!

Seadragon_Afrotravelers-57376

Mijn vriendin, Bonita en ik zijn ondertussen alweer anderhalf jaar aan het reizen. De eerste 7 maanden hebben wij door Zuid oost Azië gezworven en sinds vorig jaar november werken en trekken wij door Australië.

Zo’n reis laat veel indrukken achter, zo ook in Adelaide. Via internet kwam ik een duikschool tegen die door Nederlanders worden gerund (hoe toevallig). Ron van der Marel en Denise van der Marel zijn eigenaar van Diving Adelaide. Leuk om iemand te ontmoette die zich helemaal gesetteld heeft in Australië. Ron, een Feyenoorder(!), gezwommen met humbpack whales in Tonga (absolute nr.1 op mijn Bucketlist) en gedoken op duikstekken die veel overeen kwamen met die van mij. Weer echt een ouderwets praatje gemaakt zoals dat in Nederland ook gaat aan de waterkant.

Anderhalf uur rijden van Adelaide bevindt zich de duikstek: Rapid Bay Jetty. De weg er naar toe is al een hoogtepunt op zich. Ik voelde me even een hoofdrolspeler van de de Lord of the Rings. Groene heuvels, bijzondere rotsformaties, indrukwekkende kustlijn en ook het meest populaire dier in Australie, de kangaroo, zie je met regelmaat boven het gras uitsteken.

Sharon (de gids), Bonita en ik maakte ons op voor twee duiken. Rapid bay jetty in een oude pier die prachtig begroeit is, waar veel vissen zich hen “thuis” hebben en waar regelmatig de Leafy Sea dragons gespot zijn. Als de zonnestralen door de pier schijnen creëert het een perfecte speeltuin voor onderwaterfotografen.

Mij was al duidelijk dat de wateren rondom Adelaide bekend waren om het spotten van de Leafy Sea dragons. En guess what? Wij hadden al het geluk van de wereld dat uitgerekend op dat moment, twee mannetjes de eitjes droegen. Een van de meest memorabele duikmomenten die wij hebben meegemaakt!

Er valt daar nog zoveel meer te ontdekken in die omgeving dat je er nooit uit-gedoken raakt. De meeste mensen denken aan de Great Barrier Reef wat betreft duiken in Australië. Maar vergeet niet dat er nog zoveel meer te ontdekken is Down Under. Wat mij betreft is duiken in Adelaide een absolute must-do when in Australia!

Dit bericht delen

6 reacties

 1. Echt schitterend! Ik heb ze ook ooit in de buurt van Adelaide gezien na heeeeeel lang zoeken. Ontzettend bijzondere beestjes en gaaf om ze zo weer een keer te zien. Mooie film!

  REAGEREN
  • Dank je! Wij genieten ook nog steeds na van die duiken :)!!

   REAGEREN
 2. Heel mooi.
  Helaas tijdens onze reis niet kunnen duiken bij Adelaide.
  Wel op de Jetty van Rapid Bay gestaan. De duikers die uit het water kwamen hadden ze helaas niet gezien (voor mij gelukkig anders was mijn jaloezie nog groter)

  REAGEREN
  • Laat het een goede reden zijn om weer terug te gaan!

   REAGEREN
 3. Mooi gefilmd zeg! Gave locatie om te duiken!

  REAGEREN
  • Bedankt Rene! Het is absoluut één van de mooiste duikstek waar wij tot nu toe gedoken hebben!

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *