Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Zomaar een nachtduik in Blijkpolder

Op jacht naar mooie en bijzondere waarnemingen. Berthold neemt je mee op zijn nachtduik in Blijkpolder.

Het zou reeds behoorlijk regenen, maar dat doet het niet. Het is 19.00 uur en het is donker op de parkeerplaats van Blijkpolder. We zijn met ons tweeën, dat is behoorlijk druk. Het is vrijwel windstil dusssssssssss……………….. Een nieuwe configuratie gewichtverdeling voor het droogpak uitproberen ennnnn vooral genieten van de duik.

De vaste wandeling naar de instap en via de houten bordesduiktrap te water; wat een luxe! Het water is goed helder, zelfs in deze duisternis is de bodem op 1,5 meter nog te zien. Mogelijk is er afgelopen zondag niet gedoken hier; heel weing tot geen zweefvuil.

Op een meter of zeven over de drabwoestijn die gelardeerd is met driehoekmosselriffen en hier en daar met in de drab verdrinkende mosselen.

 

 

Berthold_Raadsen_Blijkpolder_2019125_1-89516

Is dit een minirif? Of zijn het drabverdrinkers? Of is het gewoon een biologische opname?

Berthold_Raadsen_Blijkpolder_20191125_2-89516

Het is nog herfst ( onder water in ieder geval). Deze herfstbladeren tonen dat. Is het een biologische foto? Ik gebruikk mijn lamp om bij te lichten. Lamp voorzien van diffusor dat wel……… Verders niets!

Berthold_Raadsen_Blijkpolder_20191125_3-89516

Dit is een biologische opname welzeker! Maaaarrrrrrr……. zonder snoot. Het is al lastig zat om zo’n grauwe zoetwatergarnaal (iniminiegarnaaltje is beter) op de foto te krijgen, als ie in vrije vlucht is. Gelukt deze keer, jammer dat zijn koplampen oplichten ennnnn….. zo grauw is ie niet!

Berthold_Raadsen_Blijkpolder_20191125_4-89516

De waterpest is tot een meter of acht diepte nog vaak dominant aanwezig. En dat geeft ook weer andere mogelijkheden. Het “vangt” soms herfstbladeren zoals deze. En zeg nu zelf……..Het is net alsof je een Zeehaas ziet ( althans daar dacht ik direkt aan); neen die leven niet in zoet water, maar de gelijkenis is daar. Toch? Zeker te weten dit is geen biologische foto; gewoon een sfeerplaatje!

Berthold_Raadsen_Blijkpolder_20191125_5-89516

Een dubbele biologische foto: Een baars in het waterpestgroen. Tja dat verveelt…………. eigenlijk zou ik iets anders moeten fotograferen……Los van het feit dat ik daar de camera niet voor heb en het ook te moeilijk is voor mij……En neen dit is geen sarcasme maar ironie! Ik vraag me gewoon af…. Wat is er eigenlijk mis met de natuur puursang?

De duik:NDDPD 60 bij 8 en 8 bij 8. De nieuwe gewichtsconfiguratie issum helemaal; die houden we er in dit winterseizoen. Niets koudevinertoppen ook nog. Een prima duik weer! ennnnn…. het begint te regenen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief