Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Zeldzame naaktslak in Spiegelpolderplas

Duikreporter Berthold Raadsen komt tijdens zijn duik ik de Spiegelpolderplas een zeldzame naaktslak tegen. Hij vraagt zich af, is er wel interesse voor bijzondere waarnemingen in het zoete water? 

Berthold_Raadsen_Nudibranch_20190427-81356

Op 2 mei werd mijn duikreport van 27 april geplaatst. Daar deed ik melding van een zeldzame sighting: De Nudibranchus pappiloris orejas verdes (Gerrardii). De bijnaam tussen haakjes alleen omdat het een bijzondere dag voor Gerard was.

In de tussentijd heb ik foto’s van Harlekijslakjes en Noordse knuppelslakjes voorbij zien komen. Oergezellige, vruchtbare en interessante naaktslakworkshops zelfs werden in het voetlicht geplaatst.’……………………………’

En niemand die zich druk maakt over deze bijzondere vondst in ook nog omdat het in zoet water is. Het roept een simpele vraag op bij mij en dat is de volgende: Geen interesse???

5 reacties

 1. Avatar

  Hij lijkt ook wel erg veel op wilgenbloesem.

  REAGEREN
  • René Weterings

   Dat is het ook Wouter. 😉

   REAGEREN
 2. Avatar

  Bijna goed Wouter. Het is een e l z e n k a t j e ( want zo is de Nederlandse roepnaam van deze Nudibranch in de wandelgangen nu eenmaal).

  REAGEREN
  • René Weterings

   Elzenkatjes zijn langwerpig Berthold, dit is echt wilgenbloesem (en dus ook geen naaktslak). 😉

   REAGEREN
 3. Avatar

  Dag René, De elzenkatjes kennen ook een langere variant ( jong en oud). Die waren er ook. Die heb Ik niet genomen dus). Elzenkatje dus. Jammer dat 1 april reeds lang voorbij is!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief