Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Tony Coone – Zeepaardjes van de Oosterschelde

Dit jaar was het heerlijk genieten van de zeepaardjes. Duikreporter Tony maakte een video met zijn mooiste beelden.

2019 was een jaar waar veel zeepaardjes gespot werden. Samen met mijn buddy en tevens ook mijn echtgenote De Block Maureen hebben we er dan ook echt van kunnen genieten. We duiken doordeweeks en doen veel nachtduiken omdat ik in ploegverband werk. Daardoor is dit een echte belevenis omdat we dan bijna altijd alleen in het water liggen en kunnen genieten van onze lange duiken en zo worden we niet gestoord door andere duikers.Voor het filmen of maken van foto’s is dit een must.

Op een mooie zomerdag in Augustus stelde ik Maureen voor om eens een vroege duik te doen met zonsopgang. Eenmaal op de Zijpseweg huppelden er vier reeën voor onze auto over de baan,wat mooi zeg! Eenmaal op onze duikstek en opgetuigd konden we ons laten zakken in het rimpelloze water en met een mooie zonsopgang, naar de stokjes waar de zeepaardjes zich verschuilen. Wat ons opviel was dat ze zich veel rustiger gedroegen en als ik dan met mijn camera in aanslag ze rustig benaderde kon ik heel wat mooie beelden maken.

Na  90 minuten terug aan de kant boven te komen en een viertal Zeepaardjes gespot te hebben en de zon onze glimlach bescheen kon onze dag niet meer stuk. Je moet er soms wel wat voor over hebben om de drukte in het weekend te vermijden, maar het loont als je mijn filmpje ziet van deze prachtige diertjes.

Wie weet, tot eens aan de waterkant, Tony.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief