Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Zeepaardje… zij wel

Tijdens een verkenning van de duikplaats hoort Duikreporter Berthold Raadsen dat het zicht goed is en er sepia’s gezien zijn. Dat blijkt echter niet het enige!

Wij willen, gezien onze vertrektijd, buiten kentering duiken. Na rijp beraad wordt dat Zoetersbout. Eenmaal daar, eerst het water op helderheid inspecteren. Het lijkt goed, maar een goed Nederlands sprekende Duitse duiker, vergezeld van zijn buddy Nomen Nescio ( Name Unbekannt), die juist uit het zilte nat komt, laat ons weten dat het zicht mise is: < dan 1 meter. Daar gaan we geen moeite voor doen.

Plan B: naar de Grevelingen met voor de zekerheid nog even een inspectiestop op de Zeelandbrug. Dat blijkt een goede zet: een nog druipende Nederlandse duiker vertelt ons: “Goed zicht; drie meter zicht”. Het is nipt over de ongecorrigeerde laagwater kentering dus…Jazeker… gaan!

Er is nog steeds een beetje uitstroom, dus achter de brug links af. Bij het tweede sepiarekje: jazeker sepia’s.
Iets verder een groepje van drie duikers; ook Sepia’s??? Wij besluiten de groep de groep te laten en het brokkelsterrenveld te doen.
Jammer dus. Die groep o.a Nancy en Marleen hebben een vijf centimeter groot/klein zeepaard in het vizier. Een Zeepaard dat van spons tot spons zwemt; nog geen vastigheid heeft gevonden. Tja….. geduld is een schone zaak.

Berthold_Raadsen_Zeelandbrug_20190604_1-82197

Berthold_Raadsen_Zeelandbrug_20190604_3-82197

Ik houd het broedsel in de gaten! Oké???

Berthold_Raadsen_Zeelandbrug_20190604_4-82197

Ik ook!!

Berthold_Raadsen_Zeelandbrug_20190604_5-82197

In het brokkelsterrenveld ook viltkokeranemonen in allerlei kleuren.

De Duik; nat, 22 bij 18 en 17 bij 60.

Allemachtigprachtig!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief