Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jos van Kampen – Workshop onderwaterfotografie

Op de DuikeninBeeld Duikdag volgde Duikreporter Jos van Kampen de workshop Onderwaterfotografie voor beginners van René Weterings. Na de uitleg en briefing werden er twee mooie bootduiken in Vinkeveen gemaakt.

Via Facebook kwam ik deze workshop ‘Onderwaterfotografie voor beginners’ gegeven door René Weterings tegen. Dit leek mij wel wat omdat ik onderwater fotografeer en mijn foto’s voor eigen gebruik, wat meer uitstraling wil geven.

Om 9:00 uur kwam ik het terrein oprijden en heb de boel eerst uitgeladen. Toen ik mij melde bij de organisatie kreeg ik te horen dat 2 dames op mij zaten te wachten. Tot mijn verbazing waren dat Melanie en Annabel waar ik al vele duiken mee gemaakt heb. Dit was weer een prettig weerzien.

Om 9:30 begon René aan de workshop en legde hij diverse dingen uit om een nog betere en mooiere foto’s te maken. Zeer interessant en ik ga hier zeker mee aan de slag ondanks onderwaterfotografie moeilijker is dan bovenwater. Onderwater minder licht, onderwerpen die niet altijd meewerken.

1e duik.

Mijn buddy voor deze dag was Joke.

Met de boot naar Zandeiland 8 noord gevaren naar de snoeken tuin. Ik heb wel een snoek gezien maar deze zwom weg en liet zich niet meer zien, dus zijn we op zoek gegaan naar kreeftjes. Ook deze wilde niet allemaal op de foto maar kropen snel in de begroeiing of in hun holletje.

Nadat we met zijn allen weer aan boord waren voeren we terug naar Scuba-Academie waar een stevige lunch op ons stond te wachten.

Aanvang duik: 11:52 uur.

Temp. Bovenwater: 21 graden.

Temp. Onderwater:19 graden.

Max. diepte: 9.1 meter.

Duik tijd: 60 min.

Zicht: 3 tot 6 meter.

Omstandigheden: Boot duik, zon, bijna geen wind, prachtig weer

Jos van Kampen-06-07-2019- Duiken in Beeld-00004-83235

Jos van Kampen-06-07-2019- Duiken in Beeld-00005-83235

Jos van Kampen-06-07-2019- Duiken in Beeld-00007-83235

2e duik.

Met de boot naar Zandeiland 8 Zuid. Hier ligt een groot jacht. Ook hier ontmoete wij een snoek, voor mij te ver weg maar mijn buddy had meer geluk en legde hem op de foto vast. Ik was hier al een keer geweest en we koersten gelijk op het jacht af, hier dus enkele foto’s van gemaakt en toen naar rechts op een diepte tussen de 5 a 7 meter kwamen we nog een fitnes fiets die geheel onder de zoetwatermosseltjes begroeit is tegen. Veel kreeftjes en hele grote scholen met jonge visjes die steeds om ons heen in het schijnsel van onze lampen zwommen.

Weer terug bij Scuba-Academie hebben we onze sets weer afgebouwd en naar de auto gebracht. Daarna was het erg gezellig nabespreken van de dag en hebben we met zijn allen heerlijk genoten van de barbecue. Ik heb een top dag gehad.

Aanvang duik: 15:35 uur.

Temp. Bovenwater: 21 graden.

Temp. Onderwater:21 graden.

Max. diepte: 7.9 meter.

Duik tijd: 61 min.

Zicht: 3 tot 6 meter.

Joke, het was mij een waarlijk genoegen dat jij mijn buddy wilde zijn.

Jos van Kampen-06-07-2019- Duiken in Beeld-00013-83235

Jos van Kampen-06-07-2019- Duiken in Beeld-00016-83235

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *