Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Chris Azab – Women’s Dive Day

Wat een feest was het! Duikreporter Chris organiseerde in Bommenede een evenement annex opruimactie ter gelegenheid van Women’s Dive Day.

Wat een geweldige dag hebben we gehad. Er kwamen supergemotiveerde duikers die hun steentje bij gingen dragen aan een schonere onderwaterwereld tijdens Women’s Dive Day in Bommenede. Dive Diva’s van Divepost Valkenburg, Herman Lieven, DC Den Helder, Souldivers, DC Loosdrecht, DiveAroud en overige Dive Diva’s kwamen naar de duikstek. De dag begon met regen en we zagen in de verte ook onweerflitsen. Gelukkig hadden we een onweer-expert bij ons die in kon schatten hoever deze flitsen van ons verwijderd waren zodat de duik-dag door kon gaan. We begonnen iets later met de briefing. We kregen de weergoden mee. De dag gaf diverse prachtige luchten, echt oer-Hollands weer en veel zon kwam de foto’s ook nog eens ten goede.

ChrisAzabWDD7K-84089

We hadden een Diva als kantwacht die het duikrooster bijhield. Er gingen wel 13 buddyparen te water. Afgesproken was dat alles wat niet onder water hoorde te zijn, mee genomen werd en elk buddypaar had een klein netje hiervoor meegenomen. Er kwamen 2 blikjes en 1 pillenstrip uit het water. Hoe gaaf was het om te zien dat de duikstek nauwelijks vervuild was en dat hij nu nog schoner achtergelaten werd.

ChrisAzabWDD5-84089

De Diva’s hadden zich behoorlijk uitgesloofd, er waren niet alleen krentenbollen, ook zelfgemaakte Stroopwafelcake, gevulde eitjes, prachtige taarten, koffie en thee en heerlijk fruit. Een paar Duikmannen kwamen ook mee, die moesten de Diva’s helpen met lood en flessen sjouwen en voorzien van al het lekkers wat op tafel stond.

Tussen de duiken door werd er aandacht gegeven aan hoe we beter met plastic om kunnen gaan (hergebruik) en onze zeeën schoner kunnen worden. Dier en mens heeft het water nodig. Onze jongste Dive Diva Kiara, stond ook nog eens in het middelpunt daar zij de AWARE Coral Reef Conservation Specialty volgde en super enthousiast is over de onderwaterwereld en het behoud ervan. Hiermee heeft zij ook een mooi PADI T-shirt verdiend. Zo werden er nog twee T-shirts verloot aan de duikers die deelnamen aan de Dive Against Debris Specialty . En dankzij deze duikers is er ook een geweldig bedrag gedoneerd aan Project Aware.

ChrisAzabWDD4-84089

Er zijn prachtige foto’s gemaakt van het onderwaterleven. Sponzen (foto Marjolijn van Willegen), anemoontjes, slakjes, garnalen, grondeltjes, krabben en kreeften, noem maar op, sommige gebieden leken wel een koraaltuin (foto’s Sylvia van Bakel), zo kleurrijk als het was.

ChrisAzabWDD6-84089

Aan het eind van de dag kwam de wind opzetten en hebben we alles opgeruimd om zo deze geslaagde Women’s Dive Day 2019 af te sluiten. Zo konden we de stek doorgeven aan de surfers die ook van het water bij Bommenede genieten en waar we nog even mee hebben gekletst.

slak-84089

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief