Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Wil je zeenaalden zien?

Duikreporter Dirk kan een goede plek voor zeenaalden adviseren: het strand van Sint Annaland. Dat er veel zitten zie je in de video!

Op weg naar de 16e zomeravondduik georganiseerd door Lia van der Laan van Passion4Diving begint het stevig te regenen … Gelukkig is het ter plaatse droog gebleven. Er staat wel een stevige bries. Mijn buddy voor vanavond is Dicky Boele. Zij heeft al meer dan 2.000 duiken gemaakt (eigenlijk houdt ze het niet meer bij) en het strandje is één van haar geliefde duikplekken, dus ik ga de leiding maar aan haar overlaten!

Wanneer we naar het water wandelen begint het toch te regenen. Goede timing! We duiken op de laag water kentering en moeten eerst onder de afspanning van het zwemgedeelte door. Ik vertel Dicky dat ik hier op een keer mijn duikbril vergeten op te zetten was. Ja en met al dat gebabbel ben ik deze keer weer iets anders vergeten … mijn kompas te zetten! We zijn al aan de rand van de oesterbanken wanneer ik het me realiseer. We zijn recht uit gezwommen, dus daar is de kant … OK, kompas zal zo wel juist staan zeker? We volgen de rand van de oesterbanken en het zand. Er zitten enorm veel zeenaalden, in alle maten, gewichten en kleuren!

Dirk-Van-den-Bergh_20180816_Grote zeenaald-69955

Het is zelfs zo dat ik ze op de duur vervelend begin te vinden: telkens ik iets anders wil filmen komen er wel een paar door het beeld gezwommen!

Dirk-Van-den-Bergh_20180816_Zwarte-grondel-en-zeenaald-69955

Dicky wijst een oesterschelp aan. Er zitten verschillende piepkleine bruine plooislakken op.

Dirk-Van-den-Bergh_20180816_Bruine-plooislakjes-69955

Op de zandvlakte zitten veel platvisjes verscholen onder het zand. Eéntje heeft zich tussen de oesters gewaagd. Dat is altijd meegenomen om te filmen!

Dirk-Van-den-Bergh_20180816_platvis-69955

Dicky blijkt een echte zeedonderpadspotter te zijn: ze vindt er wel vier!

Dirk-Van-den-Bergh_20180816_zeedonderpad-69955

Terwijl ik een kreeft aan het filmen ben doet ze teken met haar lamp: ze zal wellicht iets bijzonders gezien hebben en ja hoor! Tussen de zeesla zit een zeebaars. Die blijft rustig bij ons en ik kan hem mooi in beeld nemen. Voor mij unieke beelden (zie video)! Bedankt Dicky!

Door al dat moois zijn we de tijd een beetje uit het oog verloren … Oeps … vlug naar de kant! Mijn kompas blijkt perfect te staan. Er is afgesproken om een uur te duiken en we komen pas na 87 minuten boven. Iedereen is al omgekleed!

Het is al donker, het is gestopt met regenen, de wind is gaan liggen en de bijna volle maan schijnt wazig door de sluierwolken. We blijven nog een hele tijd gezellig napraten en deze keer heb ik wél een hapje bij!

Onderstaande video bekijken in HD1080p voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief