Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Werken aan de brug

Nu de schilders klaar zijn met de pijlers van de Zeelandbrug, mag er weer gedoken worden. Duikreporter Leendert Smit gaat op zoek naar klein onderwaterleven om met zijn nieuwe snoot te oefenen.

De trap bij de eerste pijler van de Zeelandbrug is een tijdje afgesloten geweest maar vandaag zijn de schilders bezig op de parking. Gelukkig is het maandag en de drukte valt heel erg mee. Er is plek genoeg voor de weinige duikers die op deze wat sombere morgen komen opdagen.

20190715_017__DSC5619-84153

Het is de bedoeling de mogelijkheden van de nieuwe optisch snoot te gaan benutten dus ik ga op zoek naar kleine onderwerpen rond de pijlers. Helaas zijn de tubularia’s verdwenen maar al snel zie ik een baby Sepia. Wel een uitdaging want het is een bewegelijk diertje en om dan die smalle bundel van de snoot op de juiste plek te krijgen….

20190715_028__DSC5630-84153

Om het beestje niet te veel op de kast te jagen houd ik het na korte tijd voor gezien en speur verder. Aha een mooie zeedonderpad. Helaas iets te groot voor mijn 60mm macro maar ik probeer alleen de ogen met beide snoots uit te lichten, voor het betere creatieve effect, wat ook niet echt makkelijk is. Ik vrees het arme beest behoorlijk te hebben verblind en hij gaat er dan ook snel vandoor.

 

20190715_033__DSC5636-84153

Viltkokeranemonen kunnen er, helaas voor hen, niet vandoor en dat wordt de volgende creatieve uitdaging. In het juiste licht zijn het eigenlijk heel mooie onderwerpen. Tevreden met het resultaat ben ik na zo’n 100 minuten terug bij de trap.

20190715_040__DSC5643-84153

20190715_044__DSC5647-84153

Dit bericht delen

Leendert Smit
Leendert Smit

Ik woon in Rotterdam en begon met duiken in 1991 met een NOB opleiding en schopte het tot 3* duiker. In 2004 kocht ik mijn eerste onderwatercameraset (Nikon Coolpix), enkele jaren later gevolgd door een Canon S3. Aanvankelijk nam ik onderwaterfotografie niet zo serieus totdat ik een tweedehands Ikelite-set voor een Nikon D90 overnam. Ik fotografeer voornamelijk in Nederlandse wateren, Zeeland en de Zevenhuizerplas, maar ik heb ook trips gemaakt naar Egypte, Filipijnen, Maldiven en Amerika (zee van Cortez, Bahama's).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *