Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Weinig drukte

Nu eens geen drukte aan de waterkant bij de Zeelandbrug. Een prima gelegenheid voor Leendert om op zoek te gaan naar slakjes.

De eerste duik in november. Het miezert en het is kil in Rotterdam. Met weinig enthousiasme pak ik mijn spulletjes en reis af naar Zeeland. Maar Zeeland is niet voor niets de zonnigste provincie van Nederland. Het is hier eigenlijk best aangenaam en ik begin er weer zin in te krijgen. Vorige week was ik de enige maar er lopen nu 2 (bovenwater) fotografen rond en even later komt een (niet fotograferende) duiker mij gezelschap houden. We maken een praatje en spreken af dat hij bij de pijlers en ik via de westelijke trap te water ga. Anders wordt het zo druk. vandaag is er toch maar tijd voor 1 duik dus dat extra stukje lopen is geen probleem.

20191104_003__DSC6689-89308

De wind staat precies op de kant dus er is wel wat deining maar onder de 3 meter heb je daar geen last meer van. Met het zonnetje erbij is het zicht zeker een meter of 3. Heerlijk genieten! Wat is dat? normaal gesproken toont de camera de genomen foto maar deze keer dus niet. Het scherm blijft zwart. Wat ik ook doe ik krijg de genomen foto niet te zien. Nou ja, voor het digitale tijdperk was dit normaal dus ik vertrouw op mijn ervaring en ga gewoon door. Thuis kijken we wel naar het resultaat.

20191104_012__DSC6700-89308

Een zoektocht naar slakjes levert weinig op maar de werkelijk honderden waaierkokerwormen vormen opnieuw een dankbaar onderwerp. Hier moet ik echt nog een keer terug met de groothoek lens (en een werkende display). Na een uurtje begint het toch wel fris te worden, het water is nu 11-12 graden, en ik zoek het wat ondieper.

20191104_005__DSC6691-89308

Als ik na zo’n 70 minuten boven kom zit ik een flink eind van de trap en ik laat me lekker op de stroom mee dobberen. De andere duiker is helaas al naar huis en de kraan bij de spoelbak is ook nog niet gerepareerd (zie mijn verslag van 28 oktober).

20191104_014__DSC6702-89308

Naschrift: het camera probleem blijkt een niet goed functionerend sluiter bedieningsknopje op het huis. Zo blijft de sluiter steeds een beetje ingedrukt en dat blokkeert kennelijk de ‘Display functie’.

Dit bericht delen

Leendert Smit
Leendert Smit

Ik woon in Rotterdam en begon met duiken in 1991 met een NOB opleiding en schopte het tot 3* duiker. In 2004 kocht ik mijn eerste onderwatercameraset (Nikon Coolpix), enkele jaren later gevolgd door een Canon S3. Aanvankelijk nam ik onderwaterfotografie niet zo serieus totdat ik een tweedehands Ikelite-set voor een Nikon D90 overnam. Ik fotografeer voornamelijk in Nederlandse wateren, Zeeland en de Zevenhuizerplas, maar ik heb ook trips gemaakt naar Egypte, Filipijnen, Maldiven en Amerika (zee van Cortez, Bahama's).

4 reacties

 1. Avatar

  Beste Leendert, Een kort berichtje naar de NOB, Desmond van Santen, die zet dan de ambtelijke machinerie in werking.
  Althans wat ik gemeld heb is zo snel weer gerpereerd!
  Groetjes,

  REAGEREN
 2. Avatar

  Beste Leendert, Ik heb de vrijheid genomen het probleem te melden aan Desmond van Santen van de NOB. Ik neem aan dat hij wat wieltjes in werking zet!

  REAGEREN
 3. Avatar

  @Leendert, Ik hoor net van de NOB dat het kraaneuvel twee weken geleden doorgegeven is aan de Gemeente, even Geduld dus nog dus!

  REAGEREN
 4. Avatar

  Bedankt Berthold!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *