Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Weeral Dahab en ik weet wel waarom

Dahab is opnieuw de bestemming voor de vakantie van Duikreporter Dirk en niet voor niets. Geniet mee van zijn  foto’s en video.

Mijn zesde duikvakantie met duikenindahab.org … Waarom altijd naar dezelfde plaats? Ik heb het in mijn vorige reportages al voldoende aangehaald en de zevende keer zal niet lang duren!

Nog even kort de reden: rustige duiken, gidsen die alles weten zitten en het in je eigen taal overbrengen, heel relax duiken, weinig stroming, veel leven, ideaal voor video en onderwaterfotografie!

Ik had alleen geboekt, maar kreeg er onverwacht twee buddy’s bij: Bart Holvoet en Ruud Tuithof. Met Bart (B) had ik al 16 duiken gemaakt, maar hij was nog nooit in Dahab geweest en Ruud (NL) kwam er al in de jaren stilletjes en spreekt ondertussen Egyptisch (gemakkelijk een tolk bij hebben!)

Eerste duikdag: verkenning en zien wat ze nu weer binnengebracht hebben bij Lighthouse, daarna vanop dezelfde plek naar Bannerfish Bay.

Bart luistert aandachtig naar de steeds zeer gedetailleerde briefing.

Dirk-Van-den-Bergh_20191129_briefing-90225

Bart meer dan 1000 duiken, Ruud zo’n 150 maar ondertussen ook al Master Scuba Diver (deed ik véél langer over) en ik 650 duiken: Annemie kan gerust zijn … We zakken af tot een meter of 25 diepte. Mijn beperking: luchtverbruik …

Met duiken als deze je duikweek starten is een droom! Wat denk je van een krokodilvis?

Dirk-Van-den-Bergh_20191129_krokodilvis-90225

Of, zoals je in de video kan zien, de blauwgespikkelde pijlstaartrog of de filamentduivelvis? Klap op de vuurpijl zijn de vijf zeepaardjes die we tijdens de tweede duik tegenkomen.

Dirk-Van-den-Bergh_20191129_zeepaardje-90225

Dirk-Van-den-Bergh_20191129_zeepaardje-wit-90225

Verder zien we nog heel veel mooi leven: het is gewoon kiezen wat je in beeld wil nemen! Vier mozeszeetongen op één duik is ook wel niet alledaags! Ze kunnen hun ogen in alle richtingen draaien …

Dirk-Van-den-Bergh_20191129_mozeszeetong-ogen-90225

What a dive day to start! Opletten nu dat we aan de bar ’s avonds niet té enthousiast onze ervaringen uitwisselen (ben ik al een paar keer ingetrapt) … Tomorrow is another dive day!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief