Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Weer op zoek naar de kas

Nu de temperatuur onder en boven water daalt, daalt ook het aantal duikers aan de waterkant. Zelfs zo zeer, dat duikreporter Leendert Smit alleen op de parkeerplaats bij Dreischor staat. Dat komt in de zomer niet voor!

IMG_0246-58649

Ik wil voor de winter nog een keer op zoek naar de kas bij Dreischor (Frans Kok rif). De vorige keer had ik hem niet gevonden en dus was ik er op gebrand dat het nu wel gaat lukken.

Als ik aan kom rijden zie ik dat de parkeerplaats helemaal leeg is. Dat was een paar weken geleden wel anders. Toen had ik moeite een plekje te vinden. Nu zijn de weersvoorspellingen niet zo goed maar voorlopig schijnt het zonnetje en is het nagenoeg windstil.

20171125_014__DSC1542-58649

De Grevelingen is als een spiegel. Ik doe lekker makkelijk en daal af via het trapje aan het eind van de steiger en volg vervolgens de aanwijzingen richting kas. Langzaam zwem ik over een zandvlakte tot ik bij een flauwe helling naar het oosten kom. Ik weet dat ik nu te ver ben en de kas heb gemist. Toch kijk ik hier even rond voordat ik een stukje terug zwem en naar rechts afbuig, de zandvlakte weer op. De vorige keer zwom ik er toen zo tegenaan maar nu kom ik uit bij een volgende helling en een klein bultje er voor met wat begroeiing er op. Ook langs de helling staat van alles maar veel leven is er niet te zien. Ik zie dat ik veel te diep zit en ga op weg terug, hopend de kas nog ergens tegen te komen. Voor mij doemt ineens een onbestemde hoop op.

20171125_022__DSC1550-58649

Oh nee, de kas is toch niet in elkaar gestort? Nee, het is wat anders. Wat, dat is volslagen onduidelijk, maar er zitten hier wel een aantal fotogenieke kreeften dus dat is wel leuk. Naast de hoop ligt een half ingegraven ouderwetse badkuip. Ik vermoed dat ik nu wel in de buurt van de kas zit dus ik speur verder. En jawel! Daar duikt het object op uit de mist.

20171125_026__DSC1554-58649

Helaas is de begroeiing van doorschijnende zakpijpen helemaal verdwenen (zuurstof probleem?) dus ik probeer de zeesterren maar in mijn foto’s te betrekken.

20171125_027__DSC1555-58649

Ik niet lang blijven want de fles begint leeg te raken en het is nog wel een eindje zwemmen naar de steiger. Ik zet mijn kompas op een makkelijk te onthouden richting en zwem terug richting dijk. De lezer mag raden waar ik uitkom.

IMG_0247-58649

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *