Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – We kunnen weer

Door pech heeft Leendert Smit al even niet meer gedoken. Vandaag gaat hij het weer proberen. Zal hij nu meer geluk hebben?

Mijn laatste duik was op 16 september en dat was een onfortuinlijke omdat voor de tweede keer op rij ik niet verder kwam dan een foto of 10 waarna de accu zei: doe het zelf maar. Onderwaterhuis.nl had zich over het probleem gebogen en kwam na wat onderzoek tot de conclusie dat het niet de accu maar de lader is.

Snel haal ik mijn spulletjes op in Oud Gastel (inclusief een nieuwe lader) en rijd door naar Zeeland. Wordt het Sint-Annaland of Anna Jacobapolder(AJP) ? Gezien het tijdstip van het tij en het feit dat ik recentelijk nog in Stalland was geweest wordt het AJP. Het weer is somber en het waait stevig. Ik verwacht geen andere duikers op deze doordeweekse dag. Toch staat er een auto naast de picknicktafel. Een hele kekke Audi ook nog. Ik zet mijn auto aan de andere kant en ga me omkleden. Inmiddels komen de duikers het water uit. Aan de brede glimlach herken ik direct Daniel.

20191008_039__DSC6421-87706

Ze laten me de laatste snufjes op het gebied van warme handen in je droogpak zien, inclusief geïntegreerd verwarmingselement. Daar kan ik nog een puntje aan zuigen met mijn versleten 2 mm handschoentjes. Ik neem afscheid en ga snel te water in het haventje. Al snel kom ik bij ‘het touw’ uit. Een van mijn favoriete plekjes. Het zit nog steeds vol met waaier (Sabella pavonina)- en paarse- (Bispira polyomma) kokerwomen, zeenaalden, hooiwagenkrabben etc. etc.

20191008_022__DSC6403-87706

20191008_025__DSC6406-87706

Als de manometer op 100 bar staat begin ik aan de tocht om de krib richting bootsteiger. De onderwerpen zijn hier nagenoeg hetzelfde op een kleine zeedonderpad na. Na bijna 80 minuten sta ik weer op de kant. De watertemp is 14 graden. Ik heb zeker 50 foto’s gemaakt maar de accu geeft geen krimp. Hopelijk is dat probleem nu voorgoed opgelost.

20191008_058__DSC6440-87706

20191008_065__DSC6447-87706

Dit bericht delen

Leendert Smit
Leendert Smit

Ik woon in Rotterdam en begon met duiken in 1991 met een NOB opleiding en schopte het tot 3* duiker. In 2004 kocht ik mijn eerste onderwatercameraset (Nikon Coolpix), enkele jaren later gevolgd door een Canon S3. Aanvankelijk nam ik onderwaterfotografie niet zo serieus totdat ik een tweedehands Ikelite-set voor een Nikon D90 overnam. Ik fotografeer voornamelijk in Nederlandse wateren, Zeeland en de Zevenhuizerplas, maar ik heb ook trips gemaakt naar Egypte, Filipijnen, Maldiven en Amerika (zee van Cortez, Bahama's).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *