Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Waarom komen alleen mijn kwade dromen uit?

Een nachtmerrie blijkt een voorspellende droom…  Duikreporter Dirk Van den Bergh moet bijna een duik overslaan. Gelukkig kunnen we toch nog genieten van de video van zijn duik in de Put van Ekeren.

Dit jaar heb ik nog niet gedoken met buddy Bart Holvoet en de gelegenheid biedt zich aan: hij komt n.a.v. een clubduik van zijn duikclub “De Dukduvels” uit Kortrijk naar de Put van Ekeren. Dat is zowat mijn huisrif en ik heb niets anders afgesproken zodus …

Mijn flessen zijn nog niet gevuld, maar geen nood, op weg naar de Put is er een vulstation in Ekeren. ’s Nachts droom ik echter dat er een panne is en ik daardoor niet kan gaan duiken …

En wat blijkt … ik kom daar aan en het lampje “bufferdruk te laag” brandt … Ik wacht 10 minuten, maar er gebeurt niets. Ik bel naar het noodnummer en daar verzekeren ze mij dat alles in orde komt: het is warm en waarschijnlijk heeft er iemand voor mij veel flessen gevuld … Even wachten dus … 10 minuten, 20 minuten … terugbellen … “ja dan kom ik langs want dan is er iets niet in orde, maar dat duurt zeker 20 minuten”. Net als ik geïrriteerd het gesprek wil afsluiten gaat het lampje echter uit. Weg kwade droom! Ik krijg één fles gevuld, maar dan brandt het lampje opnieuw … ja laat maar … het is ondertussen al 09.00 uur, het tijdstip van afspraak aan de Put!

De parking staat al goed vol. Bart is juist aangekomen (hij heeft 70 minuten moeten rijden). Er zijn slechts 3 clubleden bij hem, waarvan 1 niet duikt. Het is blijkbaar niet alleen in onze club dat het moeilijk is om enthousiastelingen te vinden … Dit maakt echter dat ik met Bart kan duiken. Yeah!

Om 09.40 uur liggen we erin. Ik ga de duik leiden, want ik weet de grote snoek immers zitten! Maar … die is niet thuis … We zien wel enkele kleine snoekjes en baarsjes, veel baarsjes, hééééél veel baarsjes!

Dirk-Van-den-Bergh_20180715_snoekje-68337

Het is echt genieten. De zon zorgt voor een schitterend lichtspel.

Dirk-Van-den-Bergh_20180715_glanzend-fonteinkruid-zonnestralen-buddy-68337

Op het glanzend fonteinkruid zitten piepkleine slakjes

Dirk-Van-den-Bergh_20180715_slakje-68337

Is dat nu een zoetwatermossel of een Zeeuwse mossel? Zo’n groot exemplaar heb ik hier nog niet gezien! Thuis zie ik dat er nog een diertje op zit …

Dirk-Van-den-Bergh_20180715_mossel-68337

Op het einde van de duik komen we nog enkele grotere baarzen tegen. Baarzen hebben stekels die irriterend kunnen zijn door het slijm van de vis. Ondanks die stekels zijn ze de lievelingsprooi van de snoek. Zelf zijn het kannibalen, dus benieuwd hoeveel van de soortgenoten er op het einde van het seizoen nog overblijven!

Dirk-Van-den-Bergh_20180715_baars-68337

Na 70 minuten zijn we terug bij de steiger. Er wordt maar één duik gemaakt, dus geen probleem dat ik maar één fles gevuld kreeg. Logboek invullen en ondanks het vroege uur wordt er daarbij toch al een biertje gedronken … Die mannen van “De Dukduvels” hebben een Leffe bij, allez wie is hier nu de échte dukDuvel?

Onderstaande video in HD1080p bekijken voor de beste kwaliteit.

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

2 reacties

  1. Het is mogelijk een zwanenmossel. Die kunnen vrij groot worden en leven in zoet water.

    REAGEREN
    • Bedankt Wouter!

      REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten