Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Voor de vierde keer naar Dahab

Dat het Duikreporter Dirk Van den Bergh bevalt in Dahab, Egypte is duidelijk, want hij reist voor de vierde keer naar deze badplaats aan de Rode Zee. Maar de eerste dag duiken moet hij helaas overslaan.

We zijn met zijn zessen: drie Nederlanders (Petra Smit, Pauline De Blocq van Scheltinga en Reinier van Beek) en drie Belgen (Pierre Spirlet, Marina Persy en ikzelf). Toch zijn de Belgen in de meerderheid, want onze duikgidsen Gunther en Annemie zijn ook Belgen! Voor Pauline, Reinier en Marina is het de eerste keer dat ze in Dahab gaan duiken.

We logeren in het splinternieuwe hotel “The Bridge”, gelegen aan de bekende brug van Dahab.

Dirk-Van-den-Bergh_20181201_hotel-The-Bridge-74196

Alle kamers hebben een terras en zicht op het zwembad. Het hotel en het duikcentrum staan in verbinding met elkaar. Op nog geen 100 meter stap je het water in om op het huisrif te duiken! Kan het nog makkelijker?

Dirk-Van-den-Bergh_20181201_Liquid-AdventuresThe-Bridge-74196

Alle ingrediënten voor een super duikweek zijn dus aanwezig, maar … ik ben aan het hoesten, heb een slapeloze nacht en ’s morgens aan het ontbijt draai ik helemaal weg … Zo kan ik niet gaan duiken! Ik kruip terug in mijn bed. De anderen maken hun eerste duik. Na wat problemen met het uitloden (het zoutgehalte van de Rode Zee is op deze plaats het hoogst) maken ze al een mooie duik. In de namiddag ga ik een kijkje nemen. Ze komen heel enthousiast uit het water na hun tweede duik. Ik voel me te belabberd om spijt te hebben dat ik niet mee kon duiken. ’s Avonds kruip ik zonder te gaan eten terug in bed.

De volgende morgend voel ik me beter, alhoewel ik weer slecht geslapen heb door al het hoesten. Toch maar proberen dan. We rijden naar het Zuiden van Dahab om te gaan duiken bij Um Sid en Moray Garden. Dit zijn twee duikplaatsen met een gemakkelijke instap en waar ik ten alle tijden mijn duik kan onderbreken moest het toch niet gaan. Maar … het lukt! Onder water heb ik helemaal geen last, ook niet met klaren. Gelukkig!

Dirk-Van-den-Bergh_Indische-koraalduivel-74196

De Indische koraalduivel is natuurlijk van de partij en wanneer Gunther een steenvis aanwijst moet ik toch twee keer kijken eer ik hem zie!

Dirk-Van-den-Bergh_20181201_steenvis-74196

Een octopus komt voorzichtig vanuit zijn schuilplaats een kijkje nemen …

Dirk-Van-den-Bergh_octopus-74196

We lunchen op de duikstek. Gelukkig heb ik weer even zin om te eten! Daarna rijden we terug naar het hotel. Vanavond staat er nog een nachtduik gepland, maar dat is voor de volgende reportage.

Onderstaande video zoals steeds bekijken in HD1080p voor de beste kwaliteit.

Dit bericht delen

Avatar
Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *