Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Snorkelreporter

Ad Aleman – Voordat het te druk wordt

Er zijn plaatsen in Zeeland waar je als het druk en warm is maar beter niet kunt gaan snorkelen. Maar nu is het voor Snorkelreporter Ad Aleman nog even genieten voor het te druk wordt.

Er zijn zo van die plekken waar je als het druk en warm is maar beter niet kan gaan snorkelen en de zuidkant van de Kabbelaarsbank met het recreatiepark Port Zeelande is zo’n plek. Toch zijn op bepaalde plekken de stenen oeverbescherming de moeite waard. Ik ga te water bij het Tiny sea forest project, wat nog ik aanleg is. Als ik buiten de stenendam ben, zwem ik naar het oosten. Onder het 1e steiger is een mooie zeedahlia te vinden, maar ook deze gewone zeeappel.

Ad Aleman 03.05.2022 Gewone zeeappel-115126

Ook de steigerpalen zijn mooi begroeid. Een zebrazeespin valt bijna weg tegen de ondergrond.

 

Ad Aleman 03.05.2022 Zeespin-115126

Een enkele garnaal en een paar krabben kruisen mijn pad, maar spookkreeftjes zijn er voldoende. Gelukkig zit er bijna geen beweging in het water zodat ik alleen maar hoef te wachten totdat een spookkreeftje in rust gaat.

Ad Aleman 03.05.2022 Spookkreeftje-115126

Als ik tussen de stenen kijk kom ik een vrij transparante versie de ruwe zakpijp tegen.

 

Ad Aleman 03.05.2022 Ruwe zakpijp-115126

Vorig jaar voor het eerst op een aantal plaatsen in de Grevelingen gezien en nu ook hier de kroontjesworm. Het valt me op dat deze wormen zich toch wat minder snel terugtrekken dan driekantige kalkkokerwormen.

Ad Aleman 03.05.2022 Kroontjesworm-115126

Het rustige weer, de afwezigheid van bootjes en badgasten maakten dit tochtje weer tot een succes.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief