Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Berthold Raadsen – Verpleegsterhaai in close-up

Oog in oog met een verpleegsterhaai van zo’n anderhalve meter en ruimschoots de tijd om uitgebreid foto’s te maken. Dat geluk had Berthold Raadsen deze duik!  

Toen was het nog geen bijzondere Nederlandse gemeente. Wel een mooi verblijfgebied van 12 bij 12 km, een slapende vulkaan, Het Koninkrijks’ hoogste punt, Mount Scenery, 880 meter. En ook een mooi duikgebied. Alle duiken zijn bootduiken want duikplekken van de kant zijn er nauwelijks. De eerste duik is meestal een pinnacleduik; een duik naar vulkaanpunten die ergens op 25 tot 35 meter diepte beginnen. De tweede duik een duik dichter bij de kant. Daar is nogal wat “runoff” van de vaste wal. Dat heeft zijn invloed op het onderwaterleven. Een van die plekken is Hotsprings, die bovendien naast eilandrunoff ook nog zwavelhoudendeheetwaterbronnen onder water heeft. Lekker om de handen te warmen, dat wel. En juist op die plek ontmoet ik een verpleegsterhaai van zo’n anderhalve meter. Een geluk: Deze ligt tenminste niet met zijn staart naar me toe; deze ligt niet in een grotje met de staart naar me toe; deze vertrekt ook niet stantepede. Ligt dat aan dat witte hoopje voor zijn bek? Njamnjamnjam? De totaal geschoten fotoserie bestaat uit een twintigtal foto’s, dat is geoeg om uit te selecteren.

Berthold_Raadsen_Hotsprings_verpleegster1_3875-65260

Een grijzige omgeving met, op dit plekje, heel weinig leven……………… Maar wel een verpleegsterhaai.

Berthold_Raadsen_Hotsprings_verpleegster2_3876-65260

Zij blijft gewoon liggen…………… is het het witte hoopje voor haar snuit dat haar dat doet besluiten?

Berthold_Raadsen_Hotsprings_Verpleegster3_3878-65260

Zelfs mijn flits veronrust haar niet…………….

Berthold_Raadsen_Hotsprings_verpleegster4_3885-65260

De kop gaat omhoog……………is dit het moment van bye bye?

Berthold_Raadsen_Hotsprings_verpleegster5_3886-65260

De kop blijft omhoog………… maar, zoals dat hoort, deze verpleegster vertrekt niet. Zij zakt terug op haar plekje en verroert zich niet. Fantastisch toch?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief