Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Vandaag zit het niet mee

Soms zit het mee, soms zit het tegen. En tijdens deze duikdag in Dahab zit het duikreporter Dirk Van den Bergh niet mee…

Pfff … deze nacht misselijk geweest en enkele keren uit bed om naar het toilet te gaan … Heb ik gisteren iets verkeerd gegeten, of heb ik uit gewoonte mijn tanden met kraantjeswater gepoetst? Of is het omdat ik geen Sakara gedronken heb …

Vandaag is het ook buiten winderig … We rijden met de Van naar The Islands, een voor mij onbekende duikstek. We moeten een eindje door het water waden tot aan de rand van het rif en dat valt niet mee met de deining. Gunther laat mij eerst vertrekken, zodat ik beter kan filmen, maar ik sla te vroeg af naar rechts en zwem me vast. Tijdens het terugkeren raak ik met mijn (juist nieuwe) fisheye lens het koraal met als gevolg drie krassen erop … Bovendien komt er op het scherm van mijn camera “No SD Card”. Verdomd, hoe kan dat nu … ik doe steeds een tweede check … Gelukkig heb ik mijn tweede camera nog.

Dirk-Van-den-Bergh_20171206_kerstboomkokerworm-59991

The Islands is een ware doolhof met grote koraalblokken waar je tussen duikt. De stroming maakt het lastig om te filmen met mijn tweede camera. Niettegenstaande de watertemperatuur hetzelfde is als de vorige dagen heb ik het nu koud. Dat zal wel iets met dat buikvirus te maken hebben … Deze duikstek zal ik nog eens moeten doen om er ten volle van te kunnen genieten! Na 61 minuten ben ik eigenlijk blij dat ik terug aan de kant ben. We zijn max. 17 meter diep geweest.

Ik blijf het koud hebben en elk spiertje doet nu pijn. Zou ik koorts hebben? We rijden terug naar het duikcentrum “Liquid Adventure”. Van daar kunnen we te voet naar de tweede duikstek: Mashraba. Tijdens het oppervlakte interval van twee uren rij ik met de fiets van Anne-Mie terug naar het hotel om de SD Card te gaan halen, maar die is nergens te vinden. Heen ging vlotjes, maar terug heb ik wind tegen en dat was trappen! Blijkt nu dat de kaart wel in mijn camera zat, maar niet diep genoeg … Opgelost!

Dirk-Van-den-Bergh_20171206_witgevlekte-kogelvis-59991

We duiken bij Mashraba naar een groot koraalblok dat op 25 meter diepte ligt. Onderweg komen we enkele beelden tegen waar heel wat leven tussen zwemt. Deze stek is voor mij weer een nieuwe!

Dirk-Van-den-Bergh_20171206_koffervis-59991

Het koraalblok is prachtig. Het is zeven meter hoog. We zwemmen er in een spiraal omheen. Op de terugweg zie ik tussen het gras een mooie naaktslak zitten. Ik vind er nergens een afbeelding van om ze te kunnen benoemen … Ze lijkt op een Pyjamaslak, maar deze heeft veel meer en smallere strepen en de oranje mantelrand ontbreekt … Iemand een idee?

Dirk-Van-den-Bergh_20171206_naaktslak-59991

Na de duiken eet ik heel voorzichtig een gegrild visje en vandaag alleen maar Cola! Hopelijk gaat het morgen beter, zodat ik terug ten volle kan genieten van al het moois!

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief